Monumentale renovatie van Het Schip

25.09.17
Het voormalig Postkantoor van Museum Het Schip
Het voormalig Postkantoor van Museum Het Schip
Het voormalig Postkantoor van Museum Het Schip
Het voormalig Postkantoor van Museum Het Schip
Het voormalig Postkantoor van Museum Het Schip
Het voormalig Postkantoor van Museum Het Schip
Het voormalig Postkantoor van Museum Het Schip
Expositie Van krot tot Woningwet
Expositie Van krot tot Woningwet
Expositie Van krot tot Woningwet
Expositie Van krot tot Woningwet
Expositie Van krot tot Woningwet
Expositie Van krot tot Woningwet
Het Schip van Bijleg. Zo werd binnen woningcorporatie Eigen Haard soms gekscherend over het beroemde gebouw van Amsterdamse School-architect Michel de Klerk gesproken. De laatste jaren waren de onderhoudskosten van het woningcomplex in de Spaarndammerbuurt enorm opgelopen. Bewoners hadden op grote schaal last van tocht en vochtproblemen. De brandveiligheid voldeed ook niet meer aan hedendaagse normen. Er zat maar één ding op: het icoon van de Amsterdamse sociale huisvesting moest ingrijpend worden opgeknapt en verduurzaamd, ondanks een eerdere renovatie in 1979.
 
In december wordt de ingrijpende renovatie en verduurzaming van woningcomplex Het Schip in de Amsterdamse Spaarndammerbuurt afgerond. Dankzij slimme warmte-oplossingen en gevelisolatie is het woningcorporatie Eigen Haard gelukt om het Rijksmonument maar liefst zes labelstappen te laten maken: van G naar A.
 
Meer info over de duurzame renovatie in het artikel:
Monumentale verduurzaming (NUL20, september 2017)

Bron: