217 woningen in SayHaey ‘de Klieverink’

29.10.2015
Image

SayHaey ‘de Klieverink’. Zo heet het wooncomplex aan de Karspeldreef in Amsterdam Zuidoost, dat eind dit jaar wordt opgeleverd. Het gaat om 217 zelfstandige en betaalbare woningen, bedoeld voor jonge starters met ambitie, die betaalbaar willen wonen. Jongeren kunnen zich tot eind november dit jaar inschrijven. Jongeren uit Zuidoost krijgen voorrang. Naar verwachting ontvangen de nieuwe huurders begin januari 2016 de sleutel van hun eigen plek in Amsterdam.
Emile Jaensch, portefeuillehouder Wonen Zuidoost, is ontzettend trots. "Deze groep raakt vaak tussen wal en schip als het gaat om het vinden van een betaalbare woning en de vraag naar dit soort woningen is groot. Met deze jongerenhuisvesting voldoen we niet alleen aan een behoefte, maar bieden we hen een eerlijke kans en goede start op de woningmarkt.”
Belangstellende jongeren moeten wel aan enkele voorwaarden voldoen: leeftijd tussen de 18 en 26 jaar, een betaalde baan, sociaal vaardig en met de ambitie om verder te komen. SayHaey “De Klieverink” bestaat uit zelfstandige woningen (waaronder ook twee huizen voor mindervaliden) met woon/slaapkamer, keuken, badkamer en met een eigen voordeur. De woningen zijn tussen de 21 en 30 m².
Zuidoost kijkt volgens Jaensch verder dan louter huisvesten. Er wordt ook gekeken naar een combinatie met werkgelegenheid. Zo komt er een pilot (via leerwerktrajecten), waarbij samen met Haerzathe Investments -, als initiatiefnemer van Sayhaey - jongeren worden ondersteund bij het vinden en behouden van passend, betaald werk.