Agenda

Bvb: 09/04/2020
Bvb: 09/04/2020
 • LIVECAST Stad in spagaat #2 - Als thuisblijven niet mogelijk is

  Datum: 
  9 april 2020
  Plaats: 
  Amsterdam
  Organisatie: 
  Pakhuis de Zwijger

  Hoe gaan bestuurders en professionals om met dak- en thuisloosheid ten tijde van corona?

  Dat is het onderwerp van deze Livecast van Pakhuis de Zwijger. Tijdens de coronacrisis is thuisblijven het advies. Meer dan 40.000 daklozen en ongedocumenteerden in Nederland voldoen echter niet aan deze norm: ze hebben geen huis. Inloophuizen en dagopvang hebben inmiddels de deuren moeten sluiten, sporthallen en hotels worden momenteel ingericht als noodopvang omdat de nachtopvang beperkt is. Hoe vang je mensen zonder huis op tijdens de coronacrisis? Wie beslist en wie draagt de verantwoordelijkheid? Welke uitdagingen komen bestuurders en professionals tegen ten tijde van corona? En wat kan er vandaag, morgen en in de nabije toekomst gedaan worden voor daklozen en ongedocumenteerden?

  Met o.a. wethouder Rutger Groot Wassink.

 • LIVECAST: De onzekere toekomst van onze woningmarkt

  Datum: 
  14 april 2020
  Plaats: 
  Pakhuis de Zwijger
  Piet Heinkade 179
  1019 HC Amsterdam
  NL
  Organisatie: 
  Pakhuis de Zwijger
  Wat is de impact van de coronacrisis op onze woningmarkt? Een aantal deskundigen probeert in deze Livecast voorzichtig een antwoord te formuleren op deze vraag, hoewel er nog grote onzekerheid is over het verloop en duur van de coronacrisis. Makelaars zien nu nog geen grote terugloop in woningtransacties en de hypotheekaanvragen zijn ongekend hoog. Anderzijds ligt het voor de hand dat verlies van inkomen en de onzekerheid over de toekomst gaat leiden tot uitstelgedrag van kopers en verkopers. Welke effecten heeft het coronavirus op de woningmarkt? Zijn er maatregelen die we kunnen treffen om de nadelige effecten te verzachten? En wie is er nu aan zet? 

  In verband met de meest recente ontwikkelingen rondom het Coronavirus zendt Pakhuis de Zwijger nu dagelijks om 20.30 een live programma uit waarbij je gratis kunt meekijken via de LIVECAST of zelfs mee kunt praten via de ZOOM webinar. Reserveer voor dat laatste snel om zeker te zijn van een online plekje. 24 uur voor de start van het programma ontvang je een mailtje met de link naar de LIVECAST of Zoom webinar. 
 • Spreekuur wethouder Ivens -> nu telefonisch

  Datum: 
  16 april 2020
  Plaats: 
  !WOON team Noord
  J. Drijverweg 5
  Amsterdam
  Organisatie: 
  !WOON

  In verband met de maatregelen rond het coronavirus worden de geplande spreekuren van wethouder Ivens vooralsnog telefonisch gehouden. U kunt zich vooraf inschrijven. Zie de site van de gemeente.

 • De Balie Live: Floris Alkemade & Floor Milikowski

  Datum: 
  23 april 2020
  Plaats: 
  De Balie Amsterdam
  Organisatie: 
  De Balie

  Vanuit een lege De Balie spreekt programmamaker Tim Wagemakers met twee van de meest interessante denkers in Nederland als het gaat om hoe we ons land inrichten en besturen. Het gesprek (19.00 uur) is via de website van De Balie te volgen.

 • International New Town Day - Taking back housing

  Datum: 
  14 mei 2020
  Plaats: 
  Crimson Architectural Historians
  Delftsestraat 33
  Rotterdam
  Organisatie: 
  International New Town Institute

  During the symposium, speakers from the Netherlands and abroad will talk about the challenges of alternative housing projects, such as housing cooperatives, DIY builders, former squatters and developing architects.

 • Ecologische Bouw & Woonbeurs

  Datum: 
  27 juni 2020 tot 28 juni 2020
  Plaats: 
  Zuiderkerk
  Zuiderkerkhof
  Amsterdam
  Organisatie: 
  Ecologische Woon & Bouwbeurs

  Ecologisch design is vaak verrassend mooi. Maak uw dak groen bijvoorbeeld. Of verander uw badkamer in een Spa waar uw gebruikte water opnieuw in roulatie komt.
  Deze beurs zou eigenlijk in mei worden gehouden, maar is uitgesteld vanwege de corona-maatregelen. De nieuwe datum is onder voorbehoud voor het geval deze maatregelen tot en met juni worden verlengd.

 • Amsterdamse Vastgoeddag

  Datum: 
  3 september 2020
  Plaats: 
  Park Inn by Radisson Amsterdam City West (Ven)
  La Guardiaweg 59
  Amsterdam
  Organisatie: 
  Vastgoedjournaal

  Nieuwe mixed use ontwikkelingen voor wonen en werken rond multimodale knooppunten moeten de enorme groei van Amsterdam mee helpen accommoderen. Verouderde gebieden als Sloterdijk, Amstelkwartier en Zuidoost zijn in hotspots aan het veranderen. Welke visie zit hierachter, wat zijn de kansen?

 • Holland boven Amsterdam

  Datum: 
  23 september 2020
  Plaats: 
  Congrescentrum PG1 van Taets Art en Event
  Pieter Ghijsenlaan 1
  Zaandam
  Organisatie: 
  https://vastgoedjournaal.nl/events/event/49/holland-boven-amsterdam

  Veel van de locaties boven het Noordzeekanaal hebben geen tot weinig stikstofproblemen – ze liggen ver(der) af van stikstofgevoelige natuurgebieden. De gemeenten willen gas geven. De regio’s rond Alkmaar, Hoorn en Den Helder willen zelfs 40.000 nieuwbouwwoningen realiseren boven op de al geplande 23.000. Er zijn voldoende kansrijke locaties, voor een groot deel in bestaand bebouwd gebied en nabij vervoersknopen.
  Hoor deze middag uit de eerste hand van betrokken wethouders hoe zij dit enorme programma van zo’n 100.000 nieuwbouwwoningen gaan aanpakken.

Abonneren op Abonneren op agendafeed voor NUL20 nieuwsbrief