Agenda

Bvb: 22/04/2018
Bvb: 22/04/2018

Pagina's

 • Verduurzamen van de sociale woningmarkt

  Datum: 
  dinsdag 24 april

  Agendatype:

  Plaats: 
  Pakhuis de Zwijger Amsterdam
  NL
  Organisatie: 
  Pakhuis de Zwijger

  De Amsterdamse woningcorporaties moeten versneld verduurzamen om in 2050 alle woningen energieneutraal te krijgen. Dat betekent inzetten op aardgasloos wonen, zonnepanelen, woningisolatie en warmtenetaansluiting. Maar de weg naar verduurzaming kent vele hobbels: wetgeving, bewonerswensen en financiën maken grootschalige projecten lastig en kostbaar. Zo moet bijvoorbeeld 70% van de huurders akkoord gaan met maatregelen om bestaande bouw te verduurzamen. Zijn de huidige voorwaarden om corporatiewoningen te verduurzamen nog wel in lijn met de opgave die er ligt? Is er andere wetgeving nodig? Of moeten de prioriteiten van corporaties en huurders veranderen?

 • Leertraject Woonbeleid

  Datum: 
  donderdag 26 april
  Plaats: 
  Amsterdam
  Organisatie: 
  Platform31
  VNG

  Woningmarkt en woonbeleid staan hoog op veel gemeentelijke agenda’s! Door de grote druk op de woningmarkt en ook dankzij de nieuwe Woningwet die in 2015 is ingevoerd. Dit vraagt om nieuwe kennis en vaardigheden van gemeenteambtenaren die werken aan het woonbeleid. Daarom organiseren VNG en Platform31 dit vierdaagse Leertraject Woonbeleid.
  Donderdag 26 april 2018 - dinsdag 12 juni 2018.

 • Op pad in de Tuinstad: Amsterdam-Noord

  Datum: 
  zondag 6 mei
  Plaats: 
  Schoorlstraat voor nr. 198, nabij halte Ilperveldstraat van buslijn 32 Amsterdam
  Organisatie: 
  Van Eesteren Museum

  In het oorspronkelijke uitbreidingsplan was voor Noord een zeer bescheiden plaats ingeruimd, maar na aanleg van de Schellingwouderbrug en de tunnels onder het IJ werd het stadsdeel voldoende bereikbaar geacht en begon men volop te bouwen. In Noord is het gedaan met de laagbouw uit de jaren vijftig en wordt de hoogbouw definitief de standaard. We zien de eerste kenmerken van wat later typerend zou worden voor de Bijlmer: grote flats in een parkachtige omgeving, scheiding van snel en langzaam verkeer en de ongekende grootschaligheid van de systeembouw.

 • Cursus VvE: de basis

  Datum: 
  dinsdag 15 mei
  Plaats: 
  Buurtsalon Jeltje
  Eerste Helmersstraat 106N
  Amsterdam
  Organisatie: 
  !WOON

  In deze cursus worden de basisaspecten van de VvE uitgelegd. Vragen als ‘wat is een splitsingsakte’, ‘hoe zit het met een modelreglement’, ‘wie moet wat betalen en waarom’ en nog veel meer worden beantwoord. In circa 90 minuten krijgt u een spoedcursus over de VvE.

  Alle cursussen zijn gratis te bezoeken. Meld u vooraf aan door een email te sturen naar aanmelden@wooninfo.nl met uw naam, adres en de cursus die u wilt bijwonen, want vol is vol.

 • 4-daagse cursus Portefeuille- en assetmanagement bij woningcorporaties

  Datum: 
  woensdag 16 mei
  Plaats: 
  Conferentiecentrum Kaap Doorn Doorn
  Organisatie: 
  TU Delft

  Het portefeuillebeleid is een van de belangrijkste beleidsthema’s bij corporaties. Het doel is vastgoed en diensten zo goed mogelijk aan laten sluiten op de wensen van huidige en toekomstige bewoners. Hierbij wordt vaak onderscheid gemaakt in strategisch niveau (portefeuillemanagement), tactisch niveau (assetmanagement) en operationeel niveau (property management). Tijdens deze cursus leert u zelf het portefeuillebeleid te ontwikkelen.
  Data: 16/17 mei en 13/14 juni 2018

 • Vaarsafari door Amsterdam Nieuw-West

  Datum: 
  zaterdag 19 mei
  Plaats: 
  Van Eesteren Paviljoen
  Noordzijde 31
  Amsterdam
  Organisatie: 
  Van Eesteren Museum

  Bij de aanleg van de Westelijke Tuinsteden als onderdeel van het Algemeen Uitbreidingsplan van Amsterdam, is veel aandacht besteed aan het water. Tijdens de tocht is ruim aandacht voor natuur, kunst en cultuur, maar ook voor watermanagement, stedenbouwkundige geschiedenis, sport en nog veel meer.

 • Op Pad in de Tuinstad: Buitenveldert

  Datum: 
  maandag 21 mei

  Agendatype:

  Plaats: 
  Openbare Bibliotheek
  Willem Weldammelaan 5
  Amsterdam
  Organisatie: 
  Van Eesteren Museum

  De Tuinstad Buitenveldert, ten zuiden van de Ringspoorbaan, is het laatst gerealiseerde deel van het oorspronkelijke AUP. Het sjieke zusje van de Westelijke Tuinsteden was van het begin af bedoeld als middenstandswijk, met grotere en luxere woningen dan in de wijken in West.

 • Opleiding Puntentelling woonruimte

  Datum: 
  donderdag 24 mei
  Plaats: 
  Vastgoedbelang
  Nachtwachtlaan 20
  Amsterdam
  Organisatie: 
  Vastgoedjournaal

  Tijdens deze training gaat u actief aan de slag met het maken van puntentellingen en het bepalen van de maximale huurprijs. Vervolgens gaat u samen met de docenten dieper in op hoe u als verhuurder of huurder invloed kan uitoefenen op de huurprijs. U krijgt hiervoor veel tips en trucs.

 • De wooncoöperatie, die komt er wel!

  Datum: 
  maandag 28 mei
  Plaats: 
  Amsterdam
  Organisatie: 
  Platform31

  Het speelveld rondom wooncoöperaties is volop in beweging. Met het landelijke congres De wooncoöperatie, die komt er wel! maakt Platform31 samen met u de balans op. Laat u inspireren door koplopers en ga actief aan de slag in praktijkgerichte themasessies.

Pagina's

Abonneren op Abonneren op agendafeed voor NUL20 nieuwsbrief