Agenda

Bvb: 14/06/2021
Bvb: 14/06/2021

Pagina's

 • Opdrachtgeverschap met lef

  Datum: 
  17 mei 2021

  Agendatype:

  Organisatie: 
  Pakhuis De Zwijger
  ARCAM

  Op 28 mei is het zover: de Amsterdamse Architectuurprijs (A.A.P) wordt uitgereikt voor het beste gebouw van het afgelopen jaar. In de aanloop naar de uitreiking wordt gesproken met de tien genomineerden. Tijdens deze laatste aflevering in de aanloop naar de uitreiking zijn dat de laatste drie genomineerden. Deze keer wordt de relatie tussen ontwerp en opdrachtgeverschap onder de loep genomen.

 • Groene Huisvesters: Circulair renoveren, Bavodorp in Haarlem

  Datum: 
  19 mei 2021

  Agendatype:

  Organisatie: 
  Groene Huisvesters

  Hester ten Zijthoff van Ymere deelt de ervaring met de circulaire renovatie van Bavodorp, een buurt in Haarlem bestaande uit 288 vooroorlogse woningen. De renovatie omvat onder andere het vernieuwen van de funderingen en het energiezuinig maken van de woningen.

 • Webinar VvE: Verhuur aan toeristen

  Datum: 
  19 mei 2021

  Agendatype:

  Organisatie: 
  !WOON

  Dit webinar is voor eigenaar-bewoners en besturen die zich willen informeren over de (on)mogelijkheden, regels en aandachtspunten voor VvE’s en bewoners rondom verhuur. In het webinar leert u niet hoe u uw woning kunt verhuren, maar welke regels er gelden als er in de VvE wordt verhuurd, wanneer dit is toegestaan, of en op welke manier verhuur kan worden verboden.

 • Webinar Flexibele woonvormen dak- en thuislozen

  Datum: 
  20 mei 2021

  Agendatype:

  Organisatie: 
  Aedes
  VNG

  Het onder dak krijgen van dak- en thuislozen blijft een hardnekkig vraagstuk. Extra inzet is nodig om het aantal daklozen terug te dringen. Je kunt niet alle daklozen over één kam scheren, maar of ze nu jong of oud zijn, kort of lang dakloos: het is voor vrijwel iedereen lastig om een geschikte nieuwe woonplek te vinden. Soms zijn flexibele woonvormen een goede (tijdelijke) oplossing, die kunnen zorgen voor doorstroom vanuit de opvang.

 • Basiscursus: wooncoöperatie opzetten

  Datum: 
  20 mei 2021

  Agendatype:

  Organisatie: 
  !WOON

  Deze woonvorm vult het gat tussen huren en kopen en wordt in andere landen al vele jaren succesvol toegepast. Maar wat is een wooncoöperatie eigenlijk en hoe begin je er een? Welke mogelijkheden en vormen zijn er? De avondcursussen zijn gratis voor Amsterdammers.

 • Groene Huisvesters: Tuinen, hoe komen we samen tot een groene wijk

  Datum: 
  26 mei 2021

  Agendatype:

  Organisatie: 
  Groene Huisvesters, Aedes

  Hoe kantelen we de verstening en zorgen we voor meer groen in de woonomgeving? Hoe betrekken we bewoners bij de inrichting en onderhoud van tuinen? En hoe vergroten we de biodiversiteit? Dit zijn belangrijke vragen voor corporaties.
  Marjan Kootwijk en Mike Bonsen delen de ervaring opgedaan met de tuinen in Tuindorp Oostzaan in Amsterdam. Zij gaan in op de vraag hoe we samen tot een groene wijk komen.

 • Webinar VvE: Verbouwingen

  Datum: 
  27 mei 2021

  Agendatype:

  Organisatie: 
  !WOON

  In Amsterdam wordt veel verbouwd. Een uitbouw, een extra woning op het dak, een dakterras of een nieuw balkon komen voorbij. Naast de gemeentelijke regels en de gemeentelijke vergunning, heeft een eigenaar ook te maken met de VvE en de regels die daar gelden. Soms kan verbouwd worden zonder aanpassing van de akte, soms moet de akte gewijzigd worden. In alle gevallen geldt dat de VvE om instemming gevraagd moet worden als er grootschalig wordt verbouwd

 • Training: Financiering van je wooncoöperatie

  Datum: 
  2 juni 2021

  Agendatype:

  Organisatie: 
  !WOON

  Hoe ga je je wooncoöperatie financieren? Aan bod komen: de voorfinanciering en overige hobbels (waar moet je op letten?);
  verschillende financieringsvormen en regelingen; crowdfunding.

 • Hittestress

  Datum: 
  9 juni 2021

  Agendatype:

  Organisatie: 
  Groene Huisvesters

  Bij de helft van de huurders is hitte een thema en bijna tweederde van de corporaties heeft klachten over hittestress van huurders ontvangen. De klachten leiden nog niet tot een structurele hitte-aanpak door de woningcorporatie. Corporaties hebben grote behoefte aan meer kennis. Dit zijn de belangrijkste conclusies van de enquête Hittestress van Groene Huisvesters. In de bouwsteen Hittestress belicht Groene Huisvesters een mooi voorbeeld.

 • Social Housing Film Festival

  Datum: 
  16 juni 2021 tot 17 juni 2021
  Organisatie: 
  Housing Europe

  Het leven in openbare, coöperatieve en sociale huisvesting zit vol met menselijke verhalen waar we ons mee kunnen identificeren, het heeft vaak verrassende onthullingen en biedt altijd iets nieuws om te leren. Deze verhalen staan centraal tijdens het European Social Housing Film Festival dat dit jaar voor de derde keer wordt georganiseerd door Housing Europe. Dit keer is het een online festival.
  Wees een van de vertellers over het leven in openbare, coöperatieve en sociale huisvesting en zend als corporatie een video in. Dit kan tot 16 mei.

Pagina's

Abonneren op Abonneren op agendafeed voor NUL20 nieuwsbrief