Agenda

Bvb: 16/08/2018
Bvb: 16/08/2018

Pagina's

 • Zomervierdaagse Verduurzaming: Routekaart naar CO2-neutraal

  Datum: 
  donderdag 16 augustus
  Plaats: 
  Zalencentrum Aristo
  Brennerbaan 150
  Amsterdam
  Organisatie: 
  Woonbond

  De routekaart naar CO2-neutraal is een rekenprogramma dat huurdersorganisaties inzicht geeft in de verschillende wegen die tot een energieneutrale woning leiden. In deze dag krijgt u de werking van het programma te zien en we bespreken ook hoe u deze kunt gebruiken bij het maken van afspraken met de verhuurder.

 • Nooit nooit nooit meer aan wal

  Datum: 
  maandag 27 augustus tot zondag 30 september
  Plaats: 
  Pakhuis De Zwijger
  Piet Heinkade 179
  Amsterdam
  Organisatie: 
  Pakhuis De Zwijger

  De tentoonstelling maakt deel uit van het boek ‘Nooit Nooit Nooit Meer Aan De Wal’ of in het Engels Boatpeople of Amsterdam. Fotograaf Friso Spoelstra trok samen met schrijfster Jowi Schmitz langs zeker honderd boten om de bewoners te leren kennen en spendeerde dagen aan boord. Een selectie van de foto’s uit het boek, verschenen in 2013, wordt nu geëxposeerd.

 • Woning vs volkstuin

  Datum: 
  woensdag 5 september
  Plaats: 
  Pakhuis De Zwijger
  Piet Heinkade 179
  Amsterdam
  Organisatie: 
  Pakhuis De Zwijger

  Met de blijvende tekorten op de woningmarkt en de vraag naar bouwgrond is de toekomst voor veel volkstuinders onzeker. Hoewel de volkstuinen veel kostbare grond bezet houden, bieden ze ook kansen voor het behoud van groen en leggen ze een waardevolle verbinding met de stad en het platteland. Hoe ziet de toekomst van de volkstuinen in Amsterdam eruit?

 • Prestatieafspraken, Ambitie en Innovatie

  Datum: 
  donderdag 6 september
  Plaats: 
  Vergadercentrum Jaarbeurs Utrecht
  Organisatie: 
  Seminars op Maat

  Tijdens het seminar worden de meningen gepeild over een aantal knellende situaties uit uw praktijk. Zo wordt het een interactieve, inspirerende, leerzame en op de praktijk gerichte studiedag!

 • Gebiedsontwikkeling on Tour 2018

  Datum: 
  woensdag 12 september
  Plaats: 
  Den Haag, Amsterdam en Utrecht
  Organisatie: 
  SPRYG Real Estate Academy

  Op 12 september 2018 organiseert SPRYG Real Estate Academy de 1e editie van het event Gebiedsontwikkeling on Tour 2018. Tijdens deze bustour krijgt u de gelegenheid om in 1 dag 3 vooruitstrevende gebiedsontwikkelingen te bezoeken waar ontwikkelaars, gemeentes en corporaties u wegwijs maken. De drie locaties zijn: Binckhorst, Den Haag; Zeeburgereiland, Amsterdam; Cartesiusdriehoek, Utrecht.

 • Gebiedsexcursie Nieuw-West: Geuzenveld-Slotermeer

  Datum: 
  donderdag 13 september
  Plaats: 
  Geuzenveld-Slotermeer Amsterdam
  Organisatie: 
  Pakhuis De Zwijger

  Amsterdam Nieuw-West wordt door steeds meer mensen 'ontdekt'. Het stadsdeel transformeert in rap tempo. Zo worden er nieuwe woningen bijgebouwd en bestaande woningen gerenoveerd. Tegelijkertijd worstelen veel oorspronkelijke bewoners nog dagelijks om te overleven en staat de leefbaarheid in sommige gebieden ernstig onder druk. We fietsen langs belangrijke plekken in het oude stadsdeel Geuzenveld-Slotermeer.

 • Congres: Urban poverty and segregation

  Datum: 
  woensdag 19 september tot donderdag 20 september
  Plaats: 
  Faculteit Bouwkunde, TU Delft Delft
  Organisatie: 
  TU Delft

  Together with visiting professor Tiit Tammaru, this conference will bring together researchers from different disciplines and countries to learn more about changing urban inequalities and the consequences of increasing segregation.Together with visiting professor Tiit Tammaru, this conference will bring together researchers from different disciplines and countries to learn more about changing urban inequalities and the consequences of increasing segregation.

 • Discussiedagen Sociale Huisvesting 2018

  Datum: 
  donderdag 27 september tot vrijdag 28 september
  Plaats: 
  Kontakt der Kontinenten Soesterberg
  Organisatie: 
  Platform31
  OTB TU Delft

  Is de sociale huisvesting goed op koers op niet? Deze vraag staat centraal op de Discussiedagen Sociale Huisvesting 2018, die het OTB dit najaar organiseert samen met ‘Vooruit naar de kern’ en Platform31. Het is de vierde keer op rij dat de discussiedagen worden gehouden.

 • Intervisie huurbeleid woningcorporaties

  Datum: 
  donderdag 27 september
  Plaats: 
  Utrecht
  Organisatie: 
  Platform31

  Bent u benieuwd hoe andere corporaties hun huurbeleid vormgeven? Wilt u het huurbeleid van de eigen organisatie met anderen bespreken en overwegingen toetsen bij vakgenoten? Of bent u benieuwd naar de overwegingen van andere corporaties? Kom dan naar de intervisiebijeenkomst huurbeleid op 14 juni 2018.

 • 4-daagse cursus Duurzaam beheer, renovatie en onderhoud van woningen

  Datum: 
  dinsdag 9 oktober
  Plaats: 
  Conferentiecentrum Kaap Doorn Doorn
  Organisatie: 
  TU Delft

  De cursus biedt medewerkers van woningcorporaties en bouw- en onderhoudsbedrijven handvatten om de duurzaamheidsopgave vorm te geven, samen met andere betrokkenen zoals huurders en gemeenten.
  Data: 9/10 oktober en 20/21 november 2018

Pagina's

Abonneren op Abonneren op agendafeed voor NUL20 nieuwsbrief