Agenda

Bvb: 16/10/2018
Bvb: 16/10/2018

Pagina's

 • Stadmaken in Lelystad

  Datum: 
  donderdag 18 oktober
  Plaats: 
  Pakhuis De Zwijger
  Piet Heinkade 179
  Amsterdam
  Organisatie: 
  Pakhuis De Zwijger

  De Zuiderzeewijk, de oudste wijk van Lelystad, kampt met armoede, eenzaamheid en achterstallig onderhoud. De vele burgerinitiatieven die er zijn, blijken vaak beter aan te sluiten op de behoeftes van de wijk, maar concurreren soms met elkaar én met de initiatieven van de gemeente en verschillende maatschappelijke organisaties. Hoe komen initiatiefnemers, maatschappelijke organisaties en de gemeente voor de Zuiderzeewijk van een staat van ‘concurreren’, naar een modus van co-creëren?

 • Stadsgesprek: De Toegankelijke Stad

  Datum: 
  donderdag 18 oktober
  Plaats: 
  Post Oost
  Wijttenbachstraat 36
  Amsterdam
  Organisatie: 
  Kennisnetwerk Amsterdam

  Tijdens Stadsgesprek De Toegankelijke Stad gaat het Kennisnetwerk Amsterdam in gesprek met o.a. woningcorporaties, ervaringsdeskundigen en de gemeente over hoe we de stad toegankelijker kunnen maken voor minder validen.

 • Wooncafé 020

  Datum: 
  dinsdag 23 oktober
  Plaats: 
  Huis van de Wijk Rivierenbuurt
  Presisdent Kennedylaan 142
  Amsterdam
  Organisatie: 
  Huis van de Wijk Rivierenbuurt

  Het Wooncafé is een initiatief van bewoners in Zuid. Elke vierde dinsdag van de maand wordt gesproken over een bepaald thema. De eerste bijeenkomst was 25 september. Van 19.30 tot 21.00 uur.

 • Van Eesterengesprek: Lang leve de portiekflat!

  Datum: 
  dinsdag 30 oktober
  Plaats: 
  Van Eesteren Paviljoen
  Noordzijde 31
  Amsterdam
  Organisatie: 
  Van Eesteren Museum

  De armzalige toestand waarin de meeste portiekflats zich bevinden na vele halfslachtige opknapbeurten zonder enig respect voor architectonische kwaliteit geeft goed weer hoe weinig interesse er is voor dit type woninggebouw. Toch kan behoud en zorgvuldige transformatie van een portieketageflat een prachtig resultaat opleveren, zo valt te zien in de U.J. Klarenstraat in Slotervaart. Gloort er een mooie toekomst voor de portiekflat?

 • Graduation Show 2018

  Datum: 
  vrijdag 2 november tot zondag 4 november
  Plaats: 
  Academie van Bouwkunst Amsterdam
  Waterlooplein 213
  Amsterdam
  Organisatie: 
  Academie van Bouwkunst

  From 2 to 4 November 2018, Amsterdam Academy of Architecture will exhibit the projects of graduates in the Master's programs in Architecture, Urbanism and Landscape Architecture. During the Graduation Show there will be lectures, debates and guided tours. Block the first weekend of November in your calendar and see what the new generation of architects, urbanists and landscape architects have in store for you.

 • Stadsherstel-lezing 4: Jacob de Wit en het geschonken pand Kalkmarkt

  Datum: 
  donderdag 8 november
  Plaats: 
  Amstelkerk
  Amstelveld 10
  Amsterdam
  Organisatie: 
  Stadsherstel

  Voor dit prachtig grachtenpand maakte Jacob de Wit een schouwstuk. Stichting Jacob de Wit 2020 vertelt over het schilderij en hun interessante zoektocht naar het werk van de Amsterdamse schilder. U maakt kennis met het pand aan de Kalkmarkt.

 • New Town Boom Town

  Datum: 
  donderdag 15 november
  Plaats: 
  International New Town Institute
  Delftsestraat 33
  Rotterdam
  Organisatie: 
  International New Town Institute

  Ten years after the global financial crisis of 2008, the construction sector is again operating at full speed worldwide. A growing economy goes hand in hand with urbanization and New Towns are again on the agenda everywhere. This no longer applies only to China and Asia, but increasingly also to Africa.
  Meanwhile in the Netherlands, the former growth centers are starting to grow again, some four decades after their birth. Is the pressure on the Randstad an opportunity for a long-awaited quality improvement of these cities? And what role can the young heritage of architecture and urbanism from the 70s and 80s play in this?

 • Conferentie Circulair Bouwen

  Datum: 
  vrijdag 16 november
  Plaats: 
  Circl
  Gustav Mahlerplein 1b
  Amsterdam
  Organisatie: 
  Bureau de Helling en Milieunetwerk GroenLinks

  De bouwsector is verantwoordelijk voor circa de helft van het grondstoffenverbruik en 40% van het afval in Nederland. Gebouwen zijn met 35% de grootste bron van CO2-uitstoot. Nederland wil circulair zijn in 2050. We moeten dus anders gaan ontwerpen, bouwen, verbouwen en slopen. Dit vormt een uitdaging voor de bouwsector, maar ook voor overheden. Gelukkig zijn er inspirerende voorbeelden, zoals het circulair paviljoen Circl op de Amsterdamse Zuidas (zie foto). Dit is dan ook de locatie voor de conferentie over circulair bouwen van Bureau de Helling en Milieunetwerk GroenLinks.

 • Werksessie Routekaart naar CO2-neutraal

  Datum: 
  vrijdag 16 november
  Plaats: 
  Mammoni
  Mariaplaats 14
  Utrecht
  Organisatie: 
  Woonbond

  Uiterlijk in 2050 moeten alle woningen in Nederland CO2-neutraal zijn. Woningen gaan daarom de komende jaren ‘van het gas af’. Een enorme opgave waar gemeenten, verhuurders én huurders mee te maken krijgen.
  Hoe kunnen woningen zeer energiezuinig worden gemaakt, zonder dat de woonlasten stijgen? En hoe kan de ‘routekaart naar CO2-neutraal’ daarbij helpen? Daarover organiseert de Woonbond vijf werksessies op vrijdagmiddagen van 13.30 tot 16.30. Deze sessie is op 16 november, speciaal voor huurdersorganisaties uit Noord-Holland, Utrecht en Flevoland.

 • Verduurzaming van huurwoningen in perspectief

  Datum: 
  woensdag 21 november
  Plaats: 
  Van de Valk Hotel Utrecht
  Organisatie: 
  Seminars op Maat

  De routekaart CO2 neutraal voor 2050 kost de corporatiesector meer dan 100 miljard Euro. Veel sociale huurders kunnen de woonlasten al moeilijk opbrengen. Investeringen kunnen daarom niet worden doorberekend.
  Hoe onrendabel mogen de investeringen zijn?

Pagina's

Abonneren op Abonneren op agendafeed voor NUL20 nieuwsbrief