Bouw gestart van ‘Nautique Living' in Amsterdam Noord

15.02.16
Artist Impression Nautique Living
Bouw gestart van ‘Nautique Living' in Amsterdam Noord

Vandaag is het officiële startsein gegeven voor de bouw van ‘Nautique Living’ op het NDSM-terrein in Amsterdam Noord. Naast een appartementencomplex met 553 vrije sector huurappartementen komt er een complex met 402 studentenwoningen en bijbehorende commerciële ruimten. Tevens worden er 170 parkeerplaatsen gerealiseerd. De vrije sector huurappartementen zijn grotendeels een belegging van Bouwinvest; de studentenwoningen worden geëxploiteerd door Student Experience, een onderdeel van Verweij Mungra Vastgoed.

Volgens Laurens Ivens, wethouder Wonen, is het project is een mooi voorbeeld van bouwen voor verschillende groepen: "Naast woningen voor studenten is hier plek voor diegenen die doorgroeien op de arbeids- en woningmarkt. Een dynamisch project op een prachtige plek in Amsterdam”. Nautique Living is een ontwikkeling van Noordas B.V.; een joint venture van COD, Borghese Real Estate en Verweij Mungra Vastgoed.
Nautique Living wordt in drie fases gerealiseerd. Fase 1 bestaat uit 250 vrije sector huurwoningen, alsmede de 402 studentenwoningen en een parkeergarage met daarop een gezamenlijke binnentuin. Fase 2 betreft 225 vrije sector huurappartementen. De start bouw van fase 2 is voorzien in mei 2016. In Fase 3 worden nog eens 78 woningen gerealiseerd.

NUL20 nieuws

Laatste nummer

AEDES NIEUWS