Eerste paal geslagen voor Startblok Riekerhaven

06.01.2016
Image

Na een half jaar van voorbereiding is op dinsdag 5 januari de eerste paal geslagen voor het Startblok.
Op het voormalig sportcomplex Riekerhaven werken de gemeente Amsterdam en Woonstichting De Key aan de realisatie van een community met 550 jongeren tot 27 jaar. Vanaf de zomer wonen hier 275 werkende jongeren uit de buurt, studenten, net afgestudeerden en 275 erkende jonge vluchtelingen (statushouders). Naast wonen is er ook ruimte voor werk-, stage – en leerinitiatieven.
De bewoners van het Startblok Riekerhaven gaan een actieve rol spelen in het beheer. Bijvoorbeeld als sociaal beheerder, algemeen beheerder of klusmedewerker. Zelfbeheer betekent dat alles wat door bewoners georganiseerd kan worden ook door bewoners wordt georganiseerd. Omdat de bewoners voor een groot deel zelf verantwoordelijk zijn voor schoon, heel, veilig en prettig wonen wordt betrokkenheid gestimuleerd en verwachting is dat dit de statushouders kansen biedt om snel te integreren in de samenleving.
De eerste paal wordt geslagen door drie leden van het Startblokpanel. Dit panel bestaat uit 9 jongeren die een afspiegeling zijn van de toekomstige bewoners en adviseert de gemeente een De Key bij de invulling van het project.

In het komende nummer van NUL20 staat een artikel over de voorbereidingen van Het Startblok.
Meer informatie: www.startblok.amsterdam