De energiecoach kan langskomen

09.10.16
De energiecoach kan langskomen
Wethouder Laurens Ivens verrichtte vrijdag 7 oktober bij de jaarlijkse Bewonersenergiedag de officiële start van het Amsterdamse project Energiecoach. Amsterdammers kunnen vanaf nu een bezoek van een coach aanvragen om gratis advies te krijgen over energiebesparing. Dit gebeurt in samenwerking met het Amsterdams Steunpunt Wonen (ASW). De energiecoaches kunnen daarbij bespaarproducten op maat aanbieden. De doelstelling is de komende jaren 10.000 woningen te bezoeken.
De energiecoaches laten met gemakkelijke tips zien hoe je energie kunt besparen door bijvoorbeeld anders om te gaan met verlichting en verwarming. Ook wordt advies gegeven over betere isolatie. De energiecoach besteedt bovendien aandacht aan veiligheid, zo wordt indien nodig een koolmonoxidemelder en/of een rookmelder geplaatst.
Ivens: "De Amsterdamse huizen kunnen veel energiezuiniger worden door de slimme adviezen van de energiecoaches. De uitstoot van CO2 wordt zo verminderd, maar energie besparen is ook geld besparen."
Het advies en huisbezoek voor bewoners is gratis. In het bespaarpakket dat de energiecoach meeneemt naar de woning zit o.a. een radiatorfolie, tochtband, brievenbusborstel, waterbesparende douchekop en een aantal LED-lampen. Uit het bespaarpakket mag de bewoner gratis een keuze maken uit producten ter waarde van 15 euro. Aanvullend kan de bewoner de andere producten kopen tegen 50 procent van de inkoopprijs. Na afloop van het huisbezoek stuurt de energiecoach een bespaarplan op maat.
Amsterdammers kunnen zich voor een bezoek van de energiecoach aanmelden via www.energiecoach.amsterdam of bellen met  020 52 30 130. Via deze kanalen kan men zich opgeven als vrijwilliger.
 
De Bewonersenergiedag is een initiatief van het Amsterdams Steunpunt Wonen en de Wijksteunpunten Wonen. Beide organisaties gaan vanaf 1 januari samen verder onder de naam !Woon. De derde editie van de Bewonersenergiedag bestond uit een combinatie van excursies, workshops en en presentaties. Zo gaf Wigger Verschoor een presentatie van Thuisbaas, een Urganda-initiatief om te helpen bij het energieneutraal maken van bestaande woningen. Thuisbaas biedt naast adviezen ook producten aan via een eigen webshop. Excursies werden ondernomen naar een Gasloze Woning in De Pijp, GroenGemaal Sarphatipark; de renovatie van de Airey-woningen in Slotermeer, de nieuwe klimaatneutrale woningen van Stadstuin Overtoom en het Afvalenergiebedrijf van Amsterdam.
 

NUL20 nieuws

Laatste nummer

AEDES NIEUWS