'Hoog tijd voor beperking van verhuurdersheffing voor investerende corporaties'

12.06.17
'Hoog tijd voor beperking van verhuurdersheffing voor investerende corporaties'

Het wordt hoog tijd voor een beperking van de verhuurdersheffing voor corporaties die investeren. Zo schrijft Rochdale bij de publicatie van de jaarcijfers over 2016. Het totale jaarresultaat is afgelopen jaar gestegen naar 633 miljoen euro. Het overgrote deel van dat resultaat is het gevolg van de stijging van de waarde van het vastgoed. Daardoor stijgt de verhuurdersheffing en kan Rochdale minder investeren.

"We kunnen hierdoor minder besteden aan het bouwen van nieuwe woningen en het verbeteren van de kwaliteit van ons bezit. Omdat er in Amsterdam en in de regio grote behoefte is aan extra woningen, vinden wij het hoog tijd voor een beperking van de afdracht voor corporaties die investeren," aldus de corporatie.

Rochdale heeft naar eigen zeggen een goed jaar achter de rug. In 2016 werden 84 nieuwbouwwoningen opgeleverd en 559 woningen verbeterd. Daarnaast werd een programma opgestart om de energetische kwaliteit van 770 woningen te verbeteren. Het aantal verkopen en liberaliseringen is vorig jaar verminderd. "Samen met onze inzet om nieuwe woningen te bouwen, zal onze voorraad sociale huurwoningen in de komende periode voor het eerst sinds jaren weer licht stijgen. Hiermee komen we tegemoet aan de toenemende vraag in Amsterdam."

NUL20 nieuws

Laatste nummer

AEDES NIEUWS