Leeuwenkoppen van Michel de Klerk keren terug op Het Schip

20.09.17
Leeuwenkoppen van Michel de Klerk keren terug op Het Schip

Vandaag wordt de eerste leeuwenkop teruggeplaatst op Rijksmonument Het Schip in de Spaarndammerbuurt. De bijna 6 ton zware leeuwenkoppen rijzen hoog boven het gebouw uit en geven Het Schip een stoere uitstraling.
De restauratie van Het Schip is in volle gang. Het doel van Eigen Haard en Monumentenzorg is alles zo terug te brengen, zoals Michel de Klerk, de architect van Het Schip, het ooit bedoelde. De leeuwenkoppen zijn bij een vorige renovatie naar een verkeerd voorbeeld en met inferieure materialen opgebouwd. Woningcorporatie Eigen Haard, Archivolt architecten en Van Milt restaurateurs hebben de oorspronkelijke vormgeving achterhaald en ze in veel betere kwaliteit opnieuw laten uitvoeren.
Bij de monumentale renovatie wordt bovendien het energieverbruik van de aangepakt. Dankzij slimme warmte-oplossingen en gevelisolatie is het woningcorporatie Eigen Haard gelukt om het Rijksmonument maar liefst zes labelstappen te laten maken: van G naar A. In het komende nummer van NUL20 staat een artikel over deze verduurzamingsoperatie.

Trefwoorden:

NUL20 nieuws

Laatste nummer

AEDES NIEUWS