Nieuw studentencomplex op NDSM-terrein in Noord

03.07.17
Nieuw studentencomplex op NDSM-terrein in Noord

Student Experience heeft zijn derde studentencomplex geopend in Amsterdam: Nautique Living, op het terrein van de voormalige NDSM-scheepswerf in Amsterdam Noord. Het in roestbruin Cortenstaal uitgevoerde complex bestaat uit 403 zelfstandige studentenwoningen. De complexen van Student Experience onderscheiden zich van reguliere studentenhuisvesting door standaard aanvullende diensten en faciliteiten te leveren. Daar staat wel een stevige huurprijs tegenover.

De woningen hebben gemiddeld een vloeroppervlakte van 24 m². De locatie biedt extra faciliteiten zoals een lounge met zithoeken en televisies, wasserette, private dining room, game corner en studieruimte. Op het dak van het twaalf verdiepingen tellende complex is een sportveld en een dakterras met ligbanken en zitjes. Ook is er 24 uur per dag een beheerder en/of bewaker aanwezig.

Bouwinvest is eigenaar van het complex. Studenten Experience verhuurt de woningen en zorgt voor het beheer. De huurprijs (exclusief servicekosten en de levering van warmte en warm water) varieert van 500 tot 580 euro (woningen van 21 tot 31 m2). De servicekosten bedragen ongeveer 115 euro; daar komt dus nog verwarming van de woning en water bij. De huurprijs geeft wel recht op huurtoeslag voor studenten vanaf 23 jaar. Student Experience beheert naast Nautique Living nog twee andere complexen in Amsterdam: Ravel Residence aan de Zuidas en Amstelhome net over de Utrechtse Brug.

Nautique Living is onderdeel van het project De Werf, dat in totaal uit 945 huurwoningen gaat bestaan.

NUL20 nieuws

Laatste nummer

AEDES NIEUWS