Pararius: vrije sectorhuurwoningen in Amsterdam in jaar tijd 3,2 procent duurder

17.01.19
Pararius: vrije sectorhuurwoningen in Amsterdam in jaar tijd 3,2 procent duurder

Het afgelopen kwartaal betaalden nieuwe huurders in Amsterdam € 22,98 per vierkante meter per maand voor een huurwoning in de vrije sector, zo blijkt uit de jongste kwartaalcijfers van verhuurplatform Pararius. Wel stijgen in Amsterdam de prijzen procentueel minder hard dan in andere grote steden. In vergelijking met een jaar eerder ligt het prijsniveau slechts 3,2 procent hoger.

Anders dan in Amsterdam stegen de prijzen in Utrecht wel aanzienlijk. Met een gemiddelde vierkante meterprijs van € 17,21 per maand stegen de huurprijzen van nieuw aangeboden huurwoningen in het vierde kwartaal van 2018 met 12,9 procent ten opzichte van het vierde kwartaal een jaar eerder.

Ook in Flevoland signaleert Pararius relatief hoge prijsstijgingen. De gemiddelde vierkantemeterprijzen stegen in Flevoland met 26,7 procent naar € 12,37. Deze prijsstijging wordt sterk beïnvloed door Almere. Daar steeg het afgelopen kwartaal de gemiddelde prijs per vierkante meter met 22,2 procent naar € 12,55. Volgens makelaar Marcel Schumacher van Inter Immo Makelaars is deze prijsstijging te wijten aan een tekort aan huurwoningen in Almere. Ook komen er steeds meer expats naar deze stad. “Almere blijkt een aantrekkelijke uitwijkmogelijkheid, waarschijnlijk door de hoge huurprijzen in Amsterdam”, aldus Schumacher.

NUL20 nieuws

Laatste nummer

AEDES NIEUWS