Overslaan en naar de inhoud gaan

Rochdale bouwt 80 sociale huurwoningen in Amsterdam Zuidoost

Image

Rochdale start met de bouw van een wooncomplex met 80 sociale huurwoningen aan de Daalwijkdreef in Amsterdam-Zuidoost. De woningen variëren in grootte van 40 tot 85 m2 en worden begin 2024 opgeleverd. Op de begane grond komen sociaal-maatschappelijke voorzieningen. De woningen zijn in de eerste plaats bedoeld voor bewoners van Gravestein en Geldershoofd. Deze flats met bijna duizend appartementen worden gerenoveerd waardoor bewoners moeten verhuizen. Na de renovatie komen er in deze G-flats ook een aantal vrije sector huurwoningen om de diversiteit te vergroten. Nu zijn alle appartementen sociale huur.

Hester van Buren, bestuurder Rochdale: “Wij investeren enorm in dit stadsdeel. Dat doen we als Alliantie Zuidoost, samen met gemeente, bedrijven en allerlei organisaties. Sterke buurten, waar je veilig en prettig kunt wonen en iedereen toegang heeft tot goede voorzieningen.”

De nieuwbouw en renovatie zijn onderdeel van een omvangrijke vernieuwingsoperatie in Zuidoost. Volgens stadsdeelbestuurder Dirk de Jager komen er 30.000 nieuwe woningen bij in de periode tot 2040. "Een enorme ambitie, waar we met zijn allen voor gaan en die gaat lukken. Zoals hier in Echtenstein. We vernieuwen met daarbij aandacht voor de identiteit van Zuidoost.” In de E en G buurt worden zo'n 550 woningen toegevoegd, zoals deze tegenover Echtenstein.

Het woongebouw van Rochdale is een ontwerp van LEVS architecten.