Overslaan en naar de inhoud gaan

Vesteda waarschuwt voor verhuursites: misleiding van woningzoekenden

Image

Verschillende internetplatforms voor woningverhuur misleiden woningzoekenden met onjuiste en onvolledige informatie. Dat stelt Vesteda. Het aanbod op die sites wordt gegenereerd door zoekbots en is vaak niet actueel. Bovendien stranden de automatisch doorgestuurde reacties bij de echte verhuurders veelal in een spamfilter. Woningzoekenden moeten op deze sites ook 'inschrijfkosten' betalen, niet zelden een verhullend woord voor een doorlopend abonnement.  

Woordvoerder Wim Bos van Vesteda: "Die tussenpartijen hebben geen relatie met Vesteda en leggen ook geen rechtstreeks contact met onze verhuurafdeling. Vaak wordt een e-mail van een woningzoekende doorgestuurd naar ons algemene e-mailadres, terwijl zo’n woning al niet meer beschikbaar is. De verhuurafdeling ontvangt dagelijks tientallen automatisch doorgestuurde e-mails van woningzoekenden. Het aantal e-mails is bij ons in twee weken tijd opgelopen tot meer dan 500. Deze e-mails verdwijnen uit zicht, omdat e-mails die via verhuurbemiddelaars worden verzonden automatisch in het spamfilter van de mailbox van de verhuurafdeling belanden. Het zoeken van een huurwoning via een verhuurbemiddelaar kost (inschrijf)geld, maar levert dus niets op." 

Vesteda adviseert woningzoekenden zich rechtstreeks in te schrijven op de websites van verhuurders. Dat is bovendien  gratis.