Agenda

Bvb: 03/07/2020
Bvb: 03/07/2020

Pagina's

 • Fietstocht Buiksloterham

  Datum: 
  3 juli 2020
  Plaats: 
  Buiksloterham Amsterdam
  Organisatie: 
  De Gebouwengids

  De Buiksloterham, een voormalig bedrijventerrein, wordt ontwikkeld tot een duurzame, klimaatbestendige en circulaire stadswijk. De transformatie vindt geleidelijk plaats. De meest vervuilende industrie is verplaatst. In voormalige industriële gebouwen zijn creatieve pioniers getrokken, de eerste straten met zelfbouwkavels en verschillende duurzame woongebouwen zijn gerealiseerd. Sinds vorig jaar liggen de duurzame drijvende woningen van het project Schoonschip in het Johan van Hasseltkanaal.

 • Meer sociale woningbouw door samenwerking corporaties en ontwikkelaars

  Datum: 
  8 juli 2020
  Plaats: 
  Online Amsterdam
  Organisatie: 
  Stedelijke Transformatie

  Corporaties zijn van oudsher partners bij stedelijke ontwikkeling. In verschillende transformatieprojecten speelden corporaties een belangrijke rol bij het vlottrekken van de ontwikkelingen, al zijn hun mogelijkheden door de Woningwet en crisis kleiner. De noodzaak en wens voor de ontwikkeling van meer sociale huurwoningen, maakt wel dat corporaties een logische partner zijn voor ontwikkelaar. Doordat veel gemeenten in transformatiegebieden geen actief grondbeleid voeren, biedt samenwerking tussen corporaties en ontwikkelaars een kans om toch de gewenste sociale huur toe te voegen. In deze online bijeenkomst wordt ingegaan hoe corporaties en ontwikkelaars de krachten kunnen bundelen.

  Tijdens deze online themasessie vertellen Bob van Ree (de Alliantie Ontwikkeling) en Marnix van Delft (Synchroon) over de samenwerking die zij hebben in de Metropoolregio Amsterdam (MRA). De Woningwet maakt dat corporaties op een andere manier moeten handelen. Van Ree en Van Delft duiden hoe zij de rol van corporaties zien en hoe samenwerking met ontwikkelaars leidt tot meer kansen voor sociale woningbouw: er blijkt vaak meer mogelijk dan in eerste instantie gedacht. Dat vraagt wel een actieve rol van een corporatie. Het versnipperd grondeigendom in veel gebiedstransformaties en een minder actief grondbeleid bij gemeenten zorgt dat het in sommige gebieden lastiger is voor corporaties om positie te krijgen. Hoe kunnen doelstellingen voor sociale woningbouw haalbaar zijn als een gemeente geen actief grondbeleid uitvoert? Over deze vraag gaan we in gesprek.

 • Participatiebijeenkomst Hamerkwartier

  Datum: 
  9 juli 2020

  Agendatype:

  Plaats: 
  Organisatie: 
  Grond & Ontwikkeling, gemeente Amsterdam

  Tijdens het webinar licht het projectteam de plannen voor het Hamerkwartier toe. Gespreksleider Natasja van den Berg bespreekt de plannen met een bewoner en ondernemer uit de buurt en met wethouder Marieke van Doorninck en stadsdeelbestuurder Erna Berends.
  Deze internetbijeenkomst (webinar) start om 20.00 uur. De bijeenkomst is te volgen via een livestream.(zie link)

 • Rondleiding Zuidas

  Datum: 
  10 juli 2020
  Plaats: 
  Zuidas Amsterdam
  Organisatie: 
  De Gebouwengids

  Op de Zuidas worden ca 7.000 woningen, hotels, restaurants en kantoorruimtes gerealiseerd. Inmiddels zijn ruim 2.600 woningen opgeleverd en is het St. Nicolaaslyceum gehuisvest in een nieuw gebouw aan het Beatrixpark. In 2017 opende het bijzondere paviljoen Circl. Het paviljoen dient als living lab, waar iedereen met goede ideeën over duurzaamheid en circulariteit terecht kan. Recent is de Goede Doelen Loterij verhuisd naar het voormalige Winterthur-gebouw. Het ontwerp is van Benthem Crouwel Architects die hiermee het meest duurzame gerenoveerde gebouw van Nederland neerzet.

 • Rondleiding Hamerkwartier

  Datum: 
  18 juli 2020
  Plaats: 
  Hamerkwartier Amsterdam
  Organisatie: 
  De Gebouwengids

  Het Hamerkwartier in Amsterdam-Noord, een gebied waar bedrijven als Draka en Stork gevestigd waren, verandert de komende jaren in een woon/werkgebied. Naast scholen, winkels en horeca worden 6.700 woningen gerealiseerd. Daarnaast wordt aan het IJ een groene boulevard aangelegd waar bewoners en bezoekers kunnen flaneren. De verbinding met de buurten eromheen, Vogelbuurt en IJplein wordt verbeterd. Op dit moment zijn in het gebied tijdelijke bedrijven en restaurants te vinden zoals restaurant Hotel de Goudfazant, filmclub FC Hyena en MONK Bouldergym.

 • Rondleiding Cruquiuseiland

  Datum: 
  25 juli 2020
  Plaats: 
  Cruquiuseiland Amsterdam
  Organisatie: 
  De Gebouwengids

  Het Cruquiuseiland kent een handels- en industriële geschiedenis. In 2007 kocht Amvest verschillende kavels van het schiereiland om het te herontwikkelen. Een deel van de bedrijvigheid blijft, er worden naast werkplekken 1.500 woningen toegevoegd. In het voormalige Huisje Insulinde kan bij Proeflokaal Bruut bier gedronken worden. In 2030 zal de transformatie voltooid zijn.

 • Rondleiding Zeeburgereiland

  Datum: 
  31 juli 2020
  Plaats: 
  Zeeburgereiland Amsterdam
  Organisatie: 
  De Gebouwengids

  De rioolwaterzuivering op het Zeeburgereiland werd in 2006 verplaatst waardoor ruimte vrijkwam om een nieuwe stadswijk aan het water te realiseren. In de Sportheldenbuurt zijn woningen en scholen gerealiseerd en krijgen de drie leegstaande silo’s een spectaculaire houten opbouw.
  In de Sluisbuurt komen onder andere torens van 125 hoog, voor de Baaibuurten worden de komende jaren plannen gemaakt.
  In de toekomst zullen op het Zeeburgereiland zo’n 10.000 mensen wonen en werken.

 • Spreekuur wethouder Ivens

  Datum: 
  27 augustus 2020
  Plaats: 
  !WOON team Zuid
  Tweede van der Helststraat 66
  Amsterdam
  Organisatie: 
  !WOON

  Tijdens een kort gesprek met wethouder Laurens Ivens kunt u uw idee of mening met hem delen. Het gaat hierbij nadrukkelijk om uw ideeën en niet om individuele problemen. Daar zijn vele andere kanalen voor. Ook vertegenwoordigers van belangengroepen hebben hiervoor andere kanalen.

 • Amsterdamse Vastgoeddag

  Datum: 
  3 september 2020
  Plaats: 
  Park Inn by Radisson Amsterdam City West (Ven)
  La Guardiaweg 59
  Amsterdam
  Organisatie: 
  Vastgoedjournaal

  Nieuwe mixed use ontwikkelingen voor wonen en werken rond multimodale knooppunten moeten de enorme groei van Amsterdam mee helpen accommoderen. Verouderde gebieden als Sloterdijk, Amstelkwartier en Zuidoost zijn in hotspots aan het veranderen. Welke visie zit hierachter, wat zijn de kansen?

 • Holland boven Amsterdam

  Datum: 
  23 september 2020
  Plaats: 
  Congrescentrum PG1 van Taets Art en Event
  Pieter Ghijsenlaan 1
  Zaandam
  Organisatie: 
  https://vastgoedjournaal.nl/events/event/49/holland-boven-amsterdam

  Veel van de locaties boven het Noordzeekanaal hebben geen tot weinig stikstofproblemen – ze liggen ver(der) af van stikstofgevoelige natuurgebieden. De gemeenten willen gas geven. De regio’s rond Alkmaar, Hoorn en Den Helder willen zelfs 40.000 nieuwbouwwoningen realiseren boven op de al geplande 23.000. Er zijn voldoende kansrijke locaties, voor een groot deel in bestaand bebouwd gebied en nabij vervoersknopen.
  Hoor deze middag uit de eerste hand van betrokken wethouders hoe zij dit enorme programma van zo’n 100.000 nieuwbouwwoningen gaan aanpakken.

Pagina's

Abonneren op Abonneren op agendafeed voor NUL20 nieuwsbrief