Bouwinvest beperkt voor 2018 huurstijging tot inflatie plus 1 procent

24.04.18
Bouwinvest beperkt voor 2018 huurstijging tot inflatie plus 1 procent

Huurders in vrije sector huurwoningen van Bouwinvest krijgen in 2018 een huurstijging van maximaal inflatie plus 1 procent. Daarmee wil een van de grootste woningbeleggers van Nederland een positieve bijdrage leveren aan de betaalbaarheid van woningen. Ook doet Bouwinvest onderzoek naar de mogelijkheid om de inkomenseisen te verlagen, zodat de bereikbaarheid wordt vergroot.

"Woningtekort, vooral in het middensegment in de grote steden, is een probleem waar we allemaal mee te maken hebben. Voor nu hebben we gekeken naar een tijdelijke oplossing met een direct positief effect voor onze huurders", zo verklaart Michiel de Bruine, directeur Dutch Residential Investments. Of ook de komende jaren de huurstijging kan worden beperkt, is sterk afhankelijk van de te verwachten economische ontwikkelingen. De toekomstige stijging van de waarde van de woningportefeuille maakt of Bouwinvest voor de korte termijn genoegen kan nemen met een lager direct rendement.

Ook wordt geëxperimenteerd met wijziging van de inkomenseisen. Voor het woningbouwproject De Werf in Amsterdam-Noord geldt reeds een aangepaste inkomensnorm (jaarinkomen 40 x maandhuur). Verder kijkt Bouwinvest naar de mogelijkheden om woningen meer inkomensafhankelijk toe te wijzen. Bouwinvest heeft ruim 20.000 woningen in beheer of in ontwikkeling, met name in Amsterdam. De helft van de portefeuille heeft een huur tussen 710 en 1.000 euro.

NUL20 nieuws

Laatste nummer

AEDES NIEUWS