Overslaan en naar de inhoud gaan

Bouwinvest stelt vanwege coronacrisis jaarlijkse huurverhoging uit

Image

Bouwinvest zal per 1 juli geen huurverhoging doorvoeren. De aanpassing van de huren is vanwege de coronacrisis voor onbepaalde tijd uitgesteld, zo heeft de belegger de woninghuurders laten weten.

Daarmee loopt Bouwinvest vooruit op een politieke discussie over huurverhogingen in de vrije huursector. Diverse politieke partijen vinden al langer dat de huren van woningen in de vrije sector aan banden moet worden gelegd. Beleggers hebben onlangs met de minister van Wonen wel afspraken gemaakt over extra bescherming van de huurders. Zo wordt niemand uit huis gezet vanwege betalingsachterstanden. En tijdelijke contracten worden voor de duur van de crisis verlengd, maar afspraken over de huurverhoging ontbraken.

Bouwinvest hanteert al langer een gematigd huurbeleid. In 2018 en 2019 zijn de huren gematigd verhoogd met inflatie plus respectievelijk maximaal 1% en 0,5%. “Ook in 2020 wilden wij dit gematigde huurverhogingsbeleid doorzetten. Door de huidige omstandigheden hebben we besloten de huurverhoging per 1 juli aanstaande voor woningen niet door te voeren, maar voor onbepaalde tijd uit te stellen.”