EIB-lening voor verduurzaming woningportefeuille Eigen Haard

11.07.17
EIB-lening voor verduurzaming woningportefeuille Eigen Haard

De Europese Investeringsbank (EIB) leent woningcorporatie Eigen Haard tweehonderd miljoen euro voor het bouwen van energiezuinige huurwoningen en het verduurzamen van bestaande woningen.

"Huizen en gebouwen zijn absoluut gesproken de grootste uitstoters van CO2"', zegt EIB vicepresident Pim van Ballekom. "De EIB heeft ook in andere Europese landen veel ervaring opgedaan met het financieren van sociale woningbouw en energie-efficiënt bouwen, die expertise passen we sinds anderhalf jaar ook in Nederland toe. Eigen Haard speelt een belangrijke rol niet alleen bij het creëren van betaalbare woonruimte met verbeterde woon- en leefkwaliteit, maar ook bij de inrichting van duurzame wijken met oog voor de sociale en milieuaspecten."

De lening wordt onder meer gebruikt voor het verduurzamen van 3.800 bestaande woningen. De corporatie verwacht een besparing van 6.700 ton aan CO2 emissies per jaar te kunnen realiseren. “Voor Eigen Haard draait het niet alleen om betaalbaar wonen", zegt bestuurder Mieke van den Berg van Eigen Haard. “Het hoort ook bij onze maatschappelijke taak dat het vastgoed zo energiezuinig mogelijk is.”

NUL20 nieuws

Laatste nummer

AEDES NIEUWS