Heimstaden koopt 47 woningen in Amsterdam van DamBorg

31.03.2020
Image

Heimstaden Nederland heeft de portefeuille uitgebreid met de aankoop van 47 woningen in Amsterdam van DamBorg. Ook heeft de van oorsprong Scandinavische woningverhuurder 95 woningen in Rotterdam gekocht. Voor de totale portefeuille is 44 miljoen euro betaald.

Het gaat in totaal om 142 woningen verdeeld over 21 complexen, waarvan zes in Amsterdam. Het betreft zowel sociale huurwoningen, als woningen in de vrije sector. Heimstaden neemt de woningen zelf in beheer. De overeenkomst met DamBorg is de eerste aankoop van het afgelopen najaar in Nederland gevormde investmentteam. Heimstaden investeert sinds 2018 in Nederlandse huurwoningen. Vorige week werd bekend dat Heimstaden Nederland onder leiding komt te staan van Eddo Rats, nu nog regio-directeur van de Alliantie in Amsterdam en Almere.
Bij DamBorg houden ze zich bezig met het renoveren van panden en het investeren in beleggingsobjecten. Dit doen ze hoofdzakelijk in steden zoals Amsterdam, Den Haag, Eindhoven, Groningen, Rotterdam, en Utrecht.