Overslaan en naar de inhoud gaan

Kantonrechter verlaagt servicekosten Change= Amsterdam-Zuidoost

Image

Huurders van woningcomplex Change= in Amsterdam-Zuidoost hoeven over 2019 maar een kwart van de in rekening gebrachte servicekosten te betalen, zo heeft de kantonrechter uitgemaakt in een procedure aangespannen door beheerder Ralph Mamadeus. Eerder stelde de Huurcommissie al een lager bedrag vast voor de servicekosten. De kantonrechter vindt ruim veertig euro in de maand voldoende. Bewoners hebben recht op teruggave van soms wel meer dan duizend euro.

In totaal zitten er 596 woningen in het complex. Huurders van het complex in Zuidoost liggen, net zoals die van het andere wooncomplex in Nieuw-West, al langer overhoop met de beheerder. Change= verdient aan de maandelijkse servicekosten. Ook is er veel onduidelijkheid rondom eindafrekeningen. Over de servicekosten voor andere jaren lopen nog zaken bij de Huurcommissie. 

De kantonrechter heeft nu de kosten voor het onderhoud van technische installaties, levering van internet, huismeesters, schoonmaak en vuilafvoer, inrichting algemene ruimten, beveiliging en stoffering beoordeeld. Voor veel van deze kosten zijn de doorberekende bedragen te hoog of onduidelijk. Change= overweegt hoger beroep.