De Key gaat door met project Passend Wonen Zandvoort

28.05.18
De Key gaat door met project Passend Wonen Zandvoort

Om de doorstroming binnen Zandvoort op gang te houden gaat woonstichting De Key door met het project Passend Wonen Zandvoort. Bovendien komen vanaf 1 juni 2018 ook huurders van 65 jaar of ouder die in een appartement met minimaal vier kamers wonen, in aanmerking voor de regeling. De afgelopen vier jaar vonden 39 huishoudens een beter passende woning.

In Zandvoort kunnen meer mensen wonen in een huis dat beter bij hen past. Met die gedachte startte De Key in 2014 met het experiment Passend Wonen Zandvoort. Door het voor oudere huurders aantrekkelijker te maken om te verhuizen naar een passende woning, kwamen sindsdien 39 sociale huurwoningen vrij voor gezinnen die graag groter wilden wonen. "Het experiment is de afgelopen vier jaar succesvol gebleken en de regeling blijft daarom bestaan", aldus de corporatie.

De betrokken huishoudens verhuisden naar een woning die beter past bij hun levensfase: een woning op de begane grond of een appartement dat goed bereikbaar is met een lift. De oudere bewoners bleven dezelfde huur betalen en konden rekenen op de hulp van een wooncoach. Ook kwamen zij in aanmerking voor een financiële bijdrage van 1.500 euro.

NUL20 nieuws

Laatste nummer

AEDES NIEUWS