Marinus Knulst overleden

21.06.2022
Image

Marinus Knulst (72) is overleden. Knulst was een groot deel van zijn werkende leven actief in de woonsector, onder andere bij de gemeente Amsterdam en woningcorporatie de Alliantie. Na zijn pensioen was hij als bestuurslid of adviseur betrokken bij tal van maatschappelijke organisaties, zoals de Stichting Natuurlijk IJburg, De Zwerm, Energiecoöperatie Zuiderlicht, stichting Omega en de Philadelphia Zorg Regio Amsterdam.

"Een vlijmscherpe geest en een boterzacht gemoed", zo typeren enkele van die organisaties hem vandaag in een overlijdensadvertentie. "Dat herken ik helemaal, zegt voormalig woningbouwregisseur Bob van der Zande: "Het was een zelfstandig denker, altijd gericht op oplossingen en innovatie. Hij streefde op een beminnelijke manier altijd naar kwaliteit."

Knulst werkte bijna veertien jaar bij de Alliantie en rechtsvoorganger De Dageraad als onder andere ontwikkelingsmanager en accountmanager nieuwbouw. Daarvoor was hij twaalf jaar Hoofd Dienst Projecten van het Amsterdamse stadsdeel Zuid. 

Trefwoorden