Overslaan en naar de inhoud gaan

Marinus Knulst overleden

Image

Marinus Knulst (72) is overleden. Knulst was een groot deel van zijn werkende leven actief in de woonsector, onder andere bij de woningcorporatie de Alliantie en zijn rechtsvoorgangers. Na zijn pensioen was hij als bestuurslid of adviseur betrokken bij tal van maatschappelijke organisaties, zoals de Stichting Natuurlijk IJburg, De Zwerm, Energiecoöperatie Zuiderlicht, stichting Omega en de Philadelphia Zorg Regio Amsterdam.

"Een vlijmscherpe geest en een boterzacht gemoed", zo typeren enkele van die organisaties hem vandaag in een overlijdensadvertentie. "Dat herken ik helemaal, zegt voormalig woningbouwregisseur Bob van der Zande: "Het was een zelfstandig denker, altijd gericht op oplossingen en innovatie. Hij streefde op een beminnelijke manier altijd naar kwaliteit."

Knulst werkte bijna veertien jaar bij de Alliantie en rechtsvoorganger De Dageraad als onder andere ontwikkelingsmanager en accountmanager nieuwbouw. Daarvoor was hij twaalf jaar Hoofd Dienst Projecten van de woningbouwvereniging Amsterdam Zuid. 

Trefwoorden