Overslaan en naar de inhoud gaan

Medische studenten trekken in oud bankkantoor

Image
update 11 december

De transformatie van het oude kantoor van ABN-AMRO in Zuidoost tot studentenhuis Blue-Gray is klaar. Studenten trekken deze maand in de 348 studentenappartementen nabij het AMC. Er is bij de toewijzing voorrang verleend aan studenten in de zorgsector, zodat het pand aansluit bij de gezondheidscluster in Zuidoost. Blue-Gray is de eerste fase van de ontwikkeling van een campus op bedrijventerrein Amstel III voor maximaal 1200 studenten.

Alle appartementen zijn zelfstandige eenkamer-eenheden met eigen sanitair en keuken. Er zijn 324 studentenwoningen van circa 27 m2 en 24 studentenappartementen van 50m2, geschikt voor minder valide studenten. De kale huur bedraagt 380 repectievelijk 650 euro (servicekosten zo'n 120 euro). Met 380 euro ligt de kale huurprijs onder de huurtoeslaggrens voor 23 jarigen. De appartementen worden verhuurd met een campuscontract.

Het appartementencomplex is gelegen aan de Meibergdreef, tegenover het AMC en direct naast metro- en treinstation Holendrecht. De ontwikkeling en de voorbereiding van de verhuur en het beheer werd begeleid door het TransformatieTeam.nl van Jean Baptiste Benraad. Die organisatie was in Amsterdam ook betrokken bij de ombouw van het ACTA-gebouw. Eigenaar is NISPA. De plannen voor de transformatie bestaan al sinds 2011. Jelte Tilma, van NISPA: “De ombouw is uiteindelijk binnen een half jaar gerealiseerd. De financiering was in beginsel lastig, maar nu de markt beter is kunnen er veel meer leegstaande panden geschikt gemaakt worden voor studenten, ouderen of andere specifieke groepen.”

In Zuidoost zijn de studenten meer dan welkom, aldus bestuurder Emile Jaensch van Zuidoost: “Het aantal jonge stedelingen in ons stadsdeel blijft groeien. In totaal wonen hier nu ruim vierduizend studenten. Ze zorgen voor levendigheid in ons stadsdeel en maken gebruik van allerlei voorzieningen. Dus we zijn in meerdere opzichten blij met ze.”

Zie ook: www.Blue-Gray.nl.