Nu gaan ook de huurprijzen in middelgrote steden flink omhoog

08.05.18
Nu gaan ook de huurprijzen in middelgrote steden flink omhoog

In meer dan tien grote en middelgrote steden liggen de huurprijzen van vrijesectorwoningen op het hoogste niveau ooit gemeten. Dat meldt woningverhuurder Pararius op basis van de laatste kwartaalcijfers. Flink wat van die steden liggen buiten de Randstad. In de vier grote steden stegen de prijzen al eerder fors en vlakt de stijging af. Ook de gemiddelde landelijke huurprijs was wederom hoger dan Pararius ooit heeft gemeten. Landelijk betalen huurders gemiddeld 5,9 procent meer dan een jaar geleden bij het betrekken van een nieuwe huurwoning in de vrije sector.

Deze cijfers zijn gebaseerd op 10.671 woningen die het afgelopen kwartaal via Pararius werden verhuurd. De gemiddelde huurprijzen daarvan liggen in middelgrote steden tussen de 12 en 17 euro per vierkante meter. In Amsterdam wordt gemiddeld 22,5 euro per m2 gevraagd, dat is maar een lichte stijging (2,2%) ten opzichte van het eerste kwartaal van 2017. Volgens Jasper de Groot, directeur van Pararius, is het huurplafond in middelgrote steden nog lang niet bereikt.

Ter nuancering: Pararius verhuurt zowel kale, gestoffeerde en gemeubileerde woningen. Bovendien is niet duidelijk in welke mate het aanbod verandert. Er worden inmiddels ook in middelgrote steden meer nieuwe huurwoningen opgeleverd op aantrekkelijke plekken in of dichtbij het centrum.

Trefwoorden:

NUL20 nieuws

Laatste nummer

AEDES NIEUWS