Techreuzen sturen brandbrief over beperking belastingvoordeel van expats

18.06.18
Techreuzen sturen brandbrief over beperking belastingvoordeel van expats

Een aantal grote Nederlandse techbedrijven heeft een brandbrief aan het kabinet gestuurd waarin wordt opgeroepen om de aangekondigde inperking van de '30%-regeling' voor expats in te trekken. De brief aan staatssecretaris Snel van Financiën is ondertekend door Adyen, Booking.com, TomTom, Coolblue, CataWiki, Marktplaats, Bol.com en Takeaway.com. De oproep is ook ondertekend door Prins Constantijn van Oranje namens Startup Delta en Pieter Veldhuizen van de Dutch Startup Association. Eerder hebben ook MKB Nederland en VNO-NCW zich al uit tegen de aanpassing uitgesproken.

Om Nederland aantrekkelijker te maken voor buitenlandse werknemers, mogen werkgevers aan hun buitenlandse werknemers 30 procent van het salaris als onbelaste vergoeding uitbetalen, bijvoorbeeld als tegemoetkoming voor de extra reis- en huisvestingskosten die gepaard gaan met wonen in het buitenland. Dat mag acht jaar lang, maar de staatssecretaris wil die termijn nu terugbrengen naar vijf jaar. Het financiële voordeel geeft expats een voordeliger positie op de woningmarkt.
De techbedrijven wijzen er in hun brief op dat ze worstelen met vacatures en een tekort aan techtalent. Voor hun bedrijven zou de dertig procent regeling "essentieel zijn om voldoende goed gekwalificeerd personeel aan te trekken."

Trefwoorden:

NUL20 nieuws

Laatste nummer

AEDES NIEUWS