Overslaan en naar de inhoud gaan

Voorrang voor zorgpersoneel bij nieuwbouw Kwadijkerpark in Purmerend

Image

Van de 37 sociale huurwoningen die Rochdale vorige week op het Kwadijkerpark in Purmerend heeft opgeleverd, zijn er twintig bestemd voor zorgpersoneel van de Prinsenstichting en Odion. Twee maanden geleden leverde Rochdale al elf eengezinswoningen op, eveneens in de sociale huursector. In de nieuwe wijk Kwadijkerpark komen in totaal 340 woningen, waarvan honderd sociale huurwoningen. Er zijn nu 48 sociale huurwoningen opgeleverd, 52 volgen in fase 2 die inmiddels ook van start is gegaan en medio 2025 wordt opgeleverd.

In steeds meer gemeenten komen voorrangsregelingen voor maatschappelijke beroepen. Van de honderd sociale huurwoningen die het project Kwadijkerpark gaat tellen, zijn er 40 bestemd voor zorgpersoneel. Prinsenstichting en Odion zijn twee zorginstellingen speciaal voor mensen met respectievelijk verstandelijke en lichamelijke beperkingen.

Alle woningen worden verwarmd via het Purmerendse Warmtenet dat gebruik maakt van warmte uit de BioWarmteCentrale. De huizen zijn uitgerust met energiezuinige verlichting, hoogwaardige isolatie en andere voorzieningen die bijdragen aan een gezonde en comfortabele leefomgeving.
Bureau FKG Architecten aan de Zaan heeft het ontwerp van de woningen vormgegeven in een stijl die geïnspireerd is op de landelijke architectuur die voorkomt in de omgeving, zoals de gebouwen in ‘cottage stijl’ van de Prinsenstichting aan de rand van het park en de ‘Waterlandse architectuur’ buiten het parkgebied.