Overslaan en naar de inhoud gaan

170 koop- en middeldure huurwoningen in fase 2 Amstelkwartier Amsterdam-Oost

Image

De gemeente Amsterdam is een selectieprocedure gestart voor kavel 5 in de wijk Amstelkwartier fase 2 in Overamstel. De gemeente zoekt een partij die de hoogbouw op die prominente locatie aan de Amstel kan uitwerken tot zeventig tot negentig woningen in de vrije sector koopsegment en minimaal zeventig in het middeldure huursegment met verschillende voorzieningen op de begane grond.

Kavel 5 beslaat de noordwestelijke hoek van het gebied en biedt ruimte aan 14.000 m2 aan bebouwbare ruimte. De gemeente daagt de markt uit tot het ontwerpen van een ranke toren als baken langs de Amstel. Op het kavel wenst de gemeente een duurzaam en tijdloos ontworpen gebouw, die past bij de andere hoogbouw langs de Amstel. Een groene en duurzame uitstraling is daarbij een belangrijk element. In de plint is ruimte voor publieke functies, die bijdragen aan de levendigheid in de buurt.

De procedure bestaat uit twee rondes. In de getrapte voorselectie worden maximaal vier partijen gekozen, die doorgaan naar de definitieve selectie. Er wordt geselecteerd op kwaliteit, duurzaamheid en optiebieding. De definitieve gunning staat gepland voor komend voorjaar.

In de 1e en 2e fase van Amstelkwartier worden circa 2.500 woningen gebouwd voor verschillende doelgroepen. De ontwikkeling van de 1e fase is bijna voltooid. De ontwikkeling van de 2e fase is in volle gang en de 3e fase beslaat het deel van de buurt aan de andere zijde van de Amstelstroomlaan, waarvoor de ruimtelijke plannen nog in de maak zijn.