Overslaan en naar de inhoud gaan

De Alliantie: betere samenwerking verlaagt kosten gevelonderhoud

Image

De Alliantie heeft met zes onderhoudsbedrijven een driejarig-contract getekend voor het planmatig gevelonderhoud van al haar woningen. De betrokken bedrijven gaan allemaal volgens hetzelfde model werken. De Alliantie verwacht daarmee een kostenbesparing van twintig procent te kunnen realiseren.
Om de huren betaalbaar te houden, is het volgens De Alliantie onder meer belangrijk op onderhoudskosten te besparen. De nieuwe modellen zijn samen met de bouwpartners, onderhoudsbedrijven en leveranciers ontwikkeld. Deze zogenoemde ‘Sequent’-modellen zorgen voor een meetbare kwaliteit en een aanzienlijke kostenreductie met een klantgerichte aanpak.
De kostenreductie wordt volgens de corporatie bereikt door diverse verbeteringen en innovaties. Aan- en afloopkosten, overheadkosten en bijkomende (advies-)kosten worden teruggebracht door betere samenwerking, vroegtijdige en gestandaardiseerde projectopnamen en door het voorkomen van doublures in het werkproces en beter risicomanagement. In het nieuwe model wordt gewerkt met vaste teams en een continue productiestroom.
“Met deze ketensamenwerking krijgen we meer grip op klanttevredenheid, kwaliteit, informatie, capaciteit en doorlooptijden en gaan we kosten besparen op ons planmatig gevelonderhoud. Door proces- en productinnovatie continu te stimuleren en in het dagelijkse proces te borgen en te meten bereiken we de gewenste resultaten,” zo zegt Peter Veldhuizen, productieleider Planmatig Onderhoud. De zes geselecteerde ketenpartners zijn: Hemubo Almere, Logchies Renovatie & Onderhoud, Van Wijk, Mens-Zeist, Rutges Vernieuwt en Weijman.