Amsterdamse architectuurprijzen naar Spaarndammerhart en The British School of Amsterdam

09.12.2021
Image

De Zuiderkerkprijs is dit jaar gewonnen door Spaarndammerhart van architect Kort Tielens en Marcel Lok Architecten. De Geurt Brinkgreve Bokaal Deze Bokaal voor het beste erfgoed en transformatie project is gewonnen door The British School of Amsterdam. De architect is Atelier PRO in samenwerking met Van Hogenvest Architecten. Beide prijzen zijn tijdens een speciale uitzending van AT5 uitgereikt door wethouder Ruimtelijke Ontwikkeling Marieke van Doorninck.

Het woningbouwproject Spaarndammerhart van Heijmans Vastgoed/Eigen Haard aan de Krommeniestraat in Amsterdam-West bevat 36 hofwoningen en herenhuizen (koop), 20 vrijesectorhuurwoningen en 24 sociale huurwoningen. De architectuur van het Spaarndammerhart sluit aan op de stijl van de Amsterdamse School in deze wijk.

The British School of Amsterdam staat op de plek van de oude gevangenis aan de Havenstraat in Oud-Zuid. Dat monumentale complex is bij de transformatie onderdeel geworden van de nieuwe school.

Op de pagina van AT5 staan drie uitzendingen over beide uitreikingen en een over de bouwproductie in Amsterdam waarin onder meer de manager gebiedsontwikkeling van stadsdeel Oost Dries Drogendijk aan het woord komt. (zie onder voor link)