Overslaan en naar de inhoud gaan

Banne Centrum opent de deuren

Image

De winkels en de parkeergarage in Banne Centrum openden op 10 april hun deuren. Een groot deel van de appartementen is inmiddels bewoond. Daarmee is de eerste fase van het project aan het Bezaanjachtplein in Amsterdam-Noord afgerond. Het resterende deel van het wijk- en winkelcentrum, zoals de bibliotheek, diverse activiteitenruimten, het buurttheater, de naschoolse opvang en de gymzaal, is casco opgeleverd aan het stadsdeel Noord en wordt de komende maanden afgebouwd en ingericht. De officiële opening van het gehele project staat gepland voor 31 augustus 2013.

Het Bezaanjachtplein is een project van Banne Binnen CV, een samenwerkingsverband tussen gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM en Rochdale. De woningcorporatie heeft twee woonblokken met in totaal 50 vrije sector huurappartementen en 36 zorgappartementen verkocht aan belegger Syntrus Achmea. De zorgappartementen worden gehuurd door zorgverlener Cordaan. Cordaan huisvest daar ouderen met dementie en begeleidt zelfstandig wonen voor mensen met psychiatrische of psychosociale problematiek.
Rochdale blijft eigenaar van 51 sociale huurappartementen, inclusief 41 parkeerplaatsen.
De 67 startersappartementen zijn op twee na alle verkocht.

Stadsdeel Amsterdam-Noord is de afnemer van het activiteitencentrum voor sport en cultuur en 236 openbare plaatsen in de parkeergarage.
Van de winkelruimte is ruim 90 procent afgenomen, met name door winkeliers die in het bestaande winkelcentrum waren gevestigd. Het nieuwe winkelcentrum vervangt het huidige winkelcentrum ‘In de Banne’ aan de Ankerplaats.

Het 54.500 m2 tellende complex is van de hand van architect Eric Scholman van rphs architecten uit Voorburg. Het bevat behalve de winkels en de woningen een openbare bibliotheek, een gymzaal, ruimte voor naschoolse opvang en het Huis van de Wijk.
Dit zogenaamde Huis van de Wijk wordt beheerd door Stichting Welsaen en omvat onder andere een toneelzaal en diverse activiteitenruimten.
Het complex bevat twee parkeergarages met 410 plaatsen.