Overslaan en naar de inhoud gaan

Bijzondere samenwerking van projectontwikkelaar KondorWessels met Verdedig Noord

Image

Projectontwikkelaar KondorWessels Vastgoed heeft met het plan ‘Sample’ de tender gewonnen voor de ontwikkeling van kavel 19 in het Amsterdamse Buiksloterham. Het plan bestaat uit drie circulaire gebouwblokken met vrije sectorkoopwoningen, middeldure huurwoningen, sociale huurwoningen en bedrijfsruimtes. Opvallende partners in het project zijn de modulaire houtbouwer Finch Buildings, Horizon ('urban mining') en het buurtcollectief Verdedig Noord. Het plan is naar een ontwerp van Space&Matter, Mecanoo, ZUS en Verdedig Noord.

De gebouwblokken, gelegen tussen de Papaverweg en het Johan van Hasseltkanaal, hebben diverse woningtypologieën en buitenruimtes, deels uitkijkend over het water. Naast verschillende daktuinen en binnentuinen komen in zeventien (!) gemeenschappelijke ruimtes de werelden van bewoners en gebruikers samen. KondorWessels Vastgoed en Space&Matter werken samen met lokale organisaties als Common City Development en Verdedig Noord, een bewonersorganisatie uit Noord die strijdt tegen de gentrificatie van de stad.

Een deel van deze partijen krijgt straks een prominente plek in het complex.Verdedig Noord zal ervoor zorgdragen dat er met hun programmering andere lokale initiatieven aanhaken. De activiteiten en samenwerkingsvormen die uit dit concept voortvloeien moeten van meerwaarde zijn voor bewoners en ondernemers uit omliggende wijken in Amsterdam-Noord.