Jongeren in actie voor betaalbare woningen in Callantsoog

06.09.17
Jongeren in actie voor betaalbare woningen in Callantsoog

Jongeren in Callantsoog voeren actie voor de bouw van betaalbare huurwoningen in het dorp. Een groot deel van hen is starter op de arbeidsmarkt. Zij willen graag in hun dorp blijven wonen, maar het ontbreekt in Callantsoog aan voldoende betaalbare huurwoningen.

Initiatiefnemer Kees Zomerdijk hoopt via een handtekeningenactie aandacht te krijgen van de gemeenteraad. Hij heeft becijferd dat er in het dorp meer dan veertig jongeren tot dertig jaar zijn, die niet aan een goedkope huurwoning kunnen komen. De wachttijd is ruim acht jaar. Zij dreigen daardoor het dorp te verlaten. Zomerdijk vreest dat 'het dorp inslaapt' en dat door het vertrek van jongeren maatschappelijke diensten, als de brandweer en de reddingsbrigade, in de knel komen.

Eerder was sprake van de bouw van dertien huurwoningen door de Wooncompagnie op een terrein aan de Duinroosweg, maar omwonenden maken ernstig bezwaar. Zij vrezen hun uitzicht te verliezen. Reden voor de gemeente om afgelopen voorjaar dat plan van tafel te halen. Twee jaar geleden sneuvelde voor dezelfde locatie ook al een plan voor de bouw van goedkope koopwoningen. Alternatieve locaties zijn moeilijk te vinden, omdat van de provincie alleen binnen de dorpsgrens mag worden gebouwd.

NUL20 nieuws

Laatste nummer

AEDES NIEUWS