Overslaan en naar de inhoud gaan

Next Building Legmeer: 147 huurwoningen voor starters

Image

Bouw- en aannemingsbedrijf De Heemraad bv gaat aan de rand van het bedrijventerrein Legmeer het leegstaande Word Wide building aan Bouwerij 12 – 24 in Amstelveen transformeren naar een appartementencomplex met woonruimte voor 147 starters. Het complex krijgt de nieuwe naam Next Building.

“De ruimte in Amstelveen voor woningbouw is beperkt, terwijl de vraag naar woningen, en vooral naar woningen voor starters, groot is. Dit is eigenlijk het eerste grote project waar op deze schaal woningen voor met name jongeren worden gerealiseerd. Wij stimuleren continu eigenaren van lege kantoorgebouwen in onze gemeente om woningen voor verschillende inkomens te maken en waar mogelijk vooral voor starters en studenten", aldus wethouder Peter Bot (Ruimtelijke Ordening).

De kleine studio’s en appartementen krijgen een oppervlakte tussen 25 m2 en 70 m². Meer dan driekwart van deze appartementen krijgt het predicaat van sociale huurwoning. De woningen zijn duurzaam en voorzien van label A. Als alles volgens planning verloopt, dan worden de appartementen in het tweede kwartaal van 2018 in gebruik genomen.