Orange Capital Partners verkoopt 1.400 Amsterdamse woningen

01.11.18
Orange Capital Partners verkoopt 1.400 Amsterdamse woningen

Orange Capital Partners heeft een portefeuille van 1.400 woningen in Amsterdam verkocht aan CBRE Global Investors. De verkoop omvat onder andere het Change= gebouw in Amsterdam Nieuw-West, de woontorens aan het Waterlandplein in Noord en veel unieke panden binnen de ring A10 in Amsterdam.

De verkoopprijs is ruim vierhonderd miljoen euro. "Met enig sentiment nemen we afscheid van onze eerste woningportefeuille. In de afgelopen vier jaar zijn wij erin geslaagd om een unieke portefeuille woningen in Amsterdam op te bouwen middels een reeks van acquisities. We hebben significant geïnvesteerd het verbeteren van de woningen door het energie-efficiënt maken van de woningen en het achterstallige onderhoud bij te werken," zo zegt Victor van Bommel, CEO van Orange Capital Partners. Twee jaar geleden kondigde hij nog aan te "willen doorgroeien naar een portefeuille met tienduizend sociale en vrije sector huurwoningen.”

OCP investeert met institutionele beleggers en family offices in woningen en wijkwinkelcentra in Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Utrecht. De resterende portefeuille omvat ruim 1.600 woningen.

NUL20 nieuws

Laatste nummer

AEDES NIEUWS