Overslaan en naar de inhoud gaan

Ouder-Amstel akkoord met bouw 6.200 woningen in De Nieuwe Kern

Image

De gemeenteraad van Ouder-Amstel heeft het stedenbouwkundig raamwerk voor de ontwikkeling van De Nieuwe Kern vastgesteld. In dit gebied komen 6.200 woningen met bijhorende voorzieningen rond een groot stadspark. Het bouwprogramma bestaat voornamelijk uit appartementen in een verdeling van 30% sociale huurwoningen, 40% middensegment (middel dure huur en betaalbare koop) en 30% koopwoningen in de vrije sector. De woningen zijn bestemd voor verschillende doelgroepen. Oplevering van de eerste woningen is voorzien over drie tot vier jaar.
De grondeigenaren, gemeente Amsterdam, VolkerWessels Vastgoed en NS Stations, gaan op basis van het door West8 urban design & landscape architecture ontwikkelde raamwerk aan de slag met de verdere planuitwerking.

De Nieuwe Kern verrijst in een gebied dat wordt begrensd door NS-station Duivendrecht, de Johan Cruijff Arena, autosnelweg A2 en Werkstad OverAmstel. Er is in het gebied ook ruimte beschikbaar voor de bouw van kantoren, hotels, bedrijfsruimten en uitbreiding van het trainingscomplex van Ajax.