Rob Haans wordt nieuwe topman van De Alliantie

15.05.13
Rob Haans wordt nieuwe topman van De Alliantie

Rob Haans wordt de nieuwe topman van woningcorporatie de Alliantie. Hij volgt Jim Schuyt op die met pensioen gaat. Haans is de huidige bestuursvoorzitter van De Key. Hij trad daar op 1 januari 2011 aan met een stevige opdracht tot saneren. Daarvoor was hij directeur-uitgever bij de Volkskrant. Haans start uiterlijk op 1 oktober bij zijn nieuwe werkgever.

De Alliantie heeft er lang over gedaan een opvolger van Jim Schuyt te benoemen. Zijn opvolging zou zijn bemoeilijkt door de nieuwe wet Normering Topinkomens. Het salaris van Haans past wel binnen de nieuwe normen die vanaf 1 januari 2013 gelden.

De Raad van Commissarissen is zeer verheugd over de komst van Haans. “Gezien zijn verbindende persoonlijkheid, bestuurlijke ervaring, kennis van het werkveld en werkervaring buiten de sector beschikt Rob Haans over uitstekende kwalificaties die passen bij het besturingsmodel en de uitdagingen van de Alliantie. Als Raad van Commissarissen zijn wij ervan overtuigd dat hij als bestuurder in staat is om de opdracht van de Alliantie in deze turbulente tijden succesvol voort te zetten,” aldus voorzitter Marga Bekker.

Haans startte in 2011 als nieuwkomer in de corporatiesector bij De Key. Die corporatie had net een interne bestuurscrisis achter de rug. De bedrijfskundige kreeg de opdracht een nieuwe koers - van expansie naar consolidatie - uit te zetten. Hij beperkte het werkdomein van De Key en saneerde ingrijpend. Hij voerde een besparingsoperatie uit waarbij De Key van 550 naar 350 medewerkers ging.

Hij heeft zich in het bijzonder ingespannen voor het noodzakelijk financieel herstel en de herpositionering van De Key: goed en betaalbaar wonen, zo verklaart Frank de Grave, voorzitter van de Raad van Commissarissen. “De reorganisatie is onder zijn leiding succesvol afgerond en de financiering is weer grotendeels op orde gebracht. De Key staat er sterker en financieel gezonder voor."

 

Zie ook: De Key: terug naar de kerntaken. Interview met de nieuwe topman  (NUL20, mei 2011) 

 

NUL20 nieuws

Laatste nummer

AEDES NIEUWS