Hoogbouw in Amsterdam. Goede combinatie?

27.09.17
Nadat de plannen over de Sluisbuurt op Zeeburgereiland bekend zijn geworden, is hoogbouw een gevoelig onderwerp in Amsterdam. De drang om omhoog te gaan heeft alles te maken met de druk op de stad. Heel veel mensen willen in Amsterdam wonen. Kan deze woningbehoefte alleen worden opgelost met hoogbouw? Is dat niet vreselijk duur? Is het wel duurzaam? En waar kan het wel en waar absoluut niet? In deze editie van Bouw Woon Leef geven vele deskundigen hun en een enkele bewoner zijn visie op hoogbouw!
 
Een NUL20 Live-dossier. Overzicht van artikelen en plannen over de Sluisbuurt. Belangrijkste bronnen: Gemeente Amsterdam, Het Parool en NUL20
 
Met het schaarser worden van bouwlocaties wordt hoogbouw vanzelfsprekender. Ook Amsterdam gaat de lucht in. Aan het IJ, bij het Amstelstation en op de Zuidas verrijzen nieuwe, soms meer dan 100 meter hoge kolossen. Stedenbouwkundige Soeters vreest voor onaantrekkelijke, winderige straten. Het creëren van voldoende levendigheid moet zwaar wegen, vindt ook de stichting Hoogbouw.
 
Al een artikel uit 2004. Maar mythes gaan lang mee, dus nog altijd zeer informatief
 
 
 

Bron: