Overslaan en naar de inhoud gaan

PakhuisNUL20 - talkshow over Amsterdamse woonkwesties

PakhuisNUL20 - de talkshow over Amsterdamse woonkwesties - zet de luiken open. Door interviews en debat; door ruim baan te geven aan initiatieven van ondernemende Amsterdammers en Amsterdamse organisaties. 

Maandag 21 september 20:00 - 21:30 uur. Toegang gratis, inschrijven verplicht. Onderwerpen: Centrumeiland IJburg - wat voor stad komt hier?; Amsterdam: pretstad of woonstad?; De Wooncoöperatie. Editie 13.

Inschrijven kan HIER.

********* WIJZIGINGHet programma-onderdeel over Centrumeiland  IJburg is komen te vervallen. *******

Het programma:


CASE: CPO Roze Hallen 

Met: Karleen Veenker

Coöperatieve Vereniging De Roze Hallen realiseert in CPO een woningcomplex in de Amsterdamse Kinkerbuurt. Het wordt een woongemeenschap voor (wat) oudere lesbo’s, homo’s, transgenders en bi’s. Waarom werd deze CPO uit vele andere geselecteerd? Waarom is het aantrekkelijk om samen oud te worden? Wat betekent het om samen een woningcomplex te bouwen?


INTERVIEW: Medeopdrachtgeverschap - grote behoefte, weinig mogelijkheden

Met: Dirkjan van Wieringhen Borski

Mede-opdrachtgeverschap leidt tot een mooiere stad, meer diversiteit en meer betrokken bewoners, zo menen althans architecten die zelf op die wijze projecten ontwikkelen. Dirkjan van Wieringhen Borski (BNB architecten) pleit voor meer bouwgrond voor kleinschalige initiatieven.


De Wooncoöperatie 

Een groeiend aantal huurders wil de eigen woning en woonomgeving beheren. Nu minister Blok de wooncoöperatie wettelijk heeft verankerd in de Woningwet zou dat makkelijker moeten worden. Maar is dat ook zo? Ervaringen van enkele initiatiefnemers en betrokkenen. Aandacht voor de initiatieven Copekcabana en De Groene Gemeenschap.

MET: Copekcabana (Bas van Vlaenderen, Van der Pekbuurt), De Groene Gemeenschap (Jan Geurtsen, IJburg) en Marjolein Cazemier (Ymere)

Amsterdam: pretstad of woonstad?

METStephen Hodes (LAGroup) en wethouder Laurens Ivens

Hoeveel toerisme en festivals kan een stad aan? Stephen Hodes - auteur van 'Amsterdam: Anticipating the Future' -  geeft zijn kijk op de toeristische ontwikkeling van Amsterdam. Hij voorziet in 2030 nog tweemaal zoveel toeristen. Hodes pleit voor een aanpak waarin belangen van bewoners even zwaar wegen als die van de toeristische industrie.

 

Worden de reguliere woningvoorraad en het woongenot bedreigd door vakantieverhuur en illegale hotels? Wethouder Laurens Ivens gaat in op de (on)mogelijkheden tot handhaving van de geldende regels.

 

Ook: enkele Amsterdammers zullen hun overlast-ervaringen delen.

 

 


Vanaf half tien: netwerkborrel

PakhuisNUL20 richt zich op iedereen met (professionele) belangstelling voor woonzaken in de meest brede zin: woningmarkt, stedelijke ontwikkeling, leefbaarheid, huurbeleid, stedenbouw en bouwproductie. De netwerkborrel is een uitgelezen kans bij te praten en contacten te leggen met professionals, bestuurders, initiatiefnemers en geïnteresseerden in al deze sectoren.

 

PakhuisNUL20 is een initiatief van het tijdschrift NUL20 en debatcentrum Pakhuis De Zwijger.

Toegang is gratis. Het is wel noodzakelijk vooraf in te schrijven. Dat kan HIER

Bron
AT5