VORM maakt van Werkspoorhal op Oostenburg ontmoetingsplek

15.10.18
VORM maakt van Werkspoorhal op Oostenburg ontmoetingsplek

Stadgenoot heeft VORM met haar inzending Werkspoor als winnaar geselecteerd voor de herontwikkeling van de voormalige industriële hal op het eiland Oostenburg in Amsterdam.

Volgens Peter Kramer, directeur van Stadgenoot Ontwikkeling wordt Oostenburg mooier dan hij ooit had durven dromen. Grote publiekstrekker wordt de Werkspoorhal: een commerciële ontmoetingsplek van kathedrale afmetingen. Het buizenstelsel dat onderdeel vormt van de oorspronkelijke Werkspoorhal zal als kunstwerk worden ingezet. Alle aangrenzende woonblokken komen in directe relatie met de voormalige hal te staan. Voor deze tender heeft VORM samengewerkt met OZ Architect, Workshop architecten, BETA architecten, Space Encounters en LOLA Landscape Architects. Ook bewonersgroep Buurt op de Kaart is betrokken geweest bij de planvorming.

Voor VORM is dit de derde grote acquisitie op Oostenburg. VORM heeft eerder dit jaar de kavels 4 en 5 verworven. Deze kavels liggen naast de Werkspoorhal. Eind vorig jaar hebben zij ook de voormalige kavel van het Rijksvastgoedbedrijf samen met Steenwell gekocht. Op alle verworven kavels komt een diversiteit aan woningen voor zowel huur als koop. In totaal zal VORM duizend huur- en koopwoningen realiseren. De vrije sector huurwoningen komen in bezit van Syntrus Achmea Real Estate & Finance. VORM en Stadgenoot streven er naar om medio december 2019 aan te vangen met de realisatie. De bouw duurt naar verwachting drie jaar. In 2022 wordt de laatste woning op de kavel Werkspoorhal opgeleverd.

NUL20 nieuws

Laatste nummer

AEDES NIEUWS