Wonam/Zadelhoff koopt deel ING-kantoor Amsterdam-Zuidoost

05.12.19
Wonam/Zadelhoff koopt deel ING-kantoor Amsterdam-Zuidoost

De combinatie Wonam/Zadelhoff heeft een deel van het ING-kantoor in Amsterdam-Zuidoost (zeven torens en de parkeergarages) overgenomen van consortium AMP. Na het vertrek van de bank naar een nieuw hoofdkantoor elders in Zuidoost wordt dat deel van het zogeheten Zandkasteel getransformeerd tot een gemengd project met huurwoningen, kantoren, horecavoorzieningen en een parkeergarage.

De rest van het gebouw komt in handen van de gemeente Amsterdam voor de vestiging van een internationale school. ING verkocht het complex – ooit de hoofdvestiging van de toenmalige Nederlandsche Middenstandsbank (NMB)- al enkele jaren geleden aan AMP, een samenwerking tussen G&S Vastgoed en OVG Real Estate- voor de ombouw naar woningen. Vanwege de vele voorwaarden die de gemeente stelt aan de bouw van betaalbare huurwoningen, ziet AMP geen heil meer in het project.

Wonam verwacht medio 2020 te kunnen beginnen aan de transformatie van het ruim dertig jaar oude complex. Het sprookjesachtige kantoor van tien met elkaar verbonden torens geldt als een hoogtepunt in het oeuvre van architectenbureau Van Huut en Alberts.

NUL20 nieuws

Laatste nummer

AEDES NIEUWS