Overslaan en naar de inhoud gaan

Woningcorporatie bouwt driehonderd appartementen in centrum van Lelystad

Image

Woningcorporatie Centrada bouwt de komende twee jaar meer dan driehonderd appartementen in het zuidelijk deel van het stadscentrum van Lelystad. Nabij de Grietenij verrijzen zeven woontorens voor diverse doelgroepen. 
Centrada streeft naar een gevarieerd woningaanbod met appartementen in diverse groottes en met diverse huurprijzen. Van starters tot senioren, van lage tot middeninkomens en van alleenstaanden tot gezinnen. “Het wordt een woongebied voor jong en oud. Er komt ook een ruim aanbod aan appartementen voor mensen met een middeninkomen”, zo zegt Martine Visser, directeur-bestuurder van Centrada. Ook komen er woningen speciaal bestemd voor ouderen die van een grote koop- of huurwoning naar een centraal gelegen huurappartement willen verhuizen.
Het bouwplan past bij de ambitie van Lelystad om te groeien. Uitgangspunt is daarbij een goede balans tussen woningen, winkels, voorzieningen, recreatiemogelijkheden en cultuur. Wethouder Adam Elzakalai: “Het zijn niet zomaar appartementencomplexen die worden gerealiseerd; het wordt een compleet nieuw woongebied dat een belangrijke plek en functie in de stad kan innemen. Wij hechten daarbij veel waarde aan een goede, groene woonomgeving: inwoners van verschillende leeftijdsgroepen en gezinsgroottes kunnen hier in de toekomst fijn wonen en leven.”