Overslaan en naar de inhoud gaan

Woongebouw voor ouderen met zorgvraag op Haveneiland-West

Image

Apollo Zorgvastgoedfonds en zorgorganisatie Amstelring bouwen in Amsterdam-Oost een woongebouw voor ouderen met behoefte aan zorg en ondersteuning. Het contract voor de realisatie van Eyckstaete op Haveneiland-West is eind vorig jaar getekend.

Complex Eyckstaete aan de entree van IJburg wordt een woon- en zorgcomplex voor vitale ouderen én er komen appartementen voor mensen die al een (grote) behoefte hebben aan zorg en ondersteuning. Ook wordt een aantal woningen speciaal voor zorgmedewerkers van Amstelring gerealiseerd.
De wijk IJburg kent nu nog geen woonzorglocaties, terwijl er in de regio Amsterdam een groot tekort is aan zorgplekken voor kwetsbare ouderen die 24 uur per dag zorg en ondersteuning nodig hebben.

Michel van Oostvoorn van het Apollo Zorgvastgoedfonds spreekt van een uitgelezen kans om een oplossing te bieden voor de urgente vraag naar ouderenhuisvesting - in 2025 zijn er in Amsterdam zo’n 600 extra plaatsen nodig voor mensen met een zware zorgvraag - en naar huisvesting voor zorgmedewerkers. Eyckstaete wordt bovendien een duurzaam gebouw; modulair en circulair.