Overslaan en naar de inhoud gaan

767 studentenwoningen in Sluisbuurt Amsterdam-Oost

Image

Studentenhuisvester Duwo heeft met bouwbedrijf Bam Wonen overeenstemming bereikt over de realisatie van 767 sociale huurwoningen voor jongeren en studenten in de Sluisbuurt op het Zeeburgereiland in Amsterdam Oost. De voorbereidingen zijn inmiddels gestart. De woningen worden naar verwachting in het derde kwartaal van 2025 opgeleverd.

Naast de sociale huurwoningen voor studenten en jongeren worden in de plint(en) commerciële of maatschappelijke bedrijfsruimten gerealiseerd. De woningen zijn verdeeld over twee woongebouwen. Op kavel 5A2 worden 242 zelfstandige studio’s gerealiseerd en op kavel 6B2 525 zelfstandige studio’s. De studio’s hebben allemaal een eigen badkamer en keuken. 
Ook zijn de woningen, naar ontwerp van Mei Architects and planners, duurzamer dan wettelijk voorgeschreven. De twee gebouwen hebben groene daken met waterretentie, evenals binnentuinen op het maaiveld. De woongebouwen liggen in het hart van de wijk en zullen als aanjager dienen voor de verdere ontwikkeling van de Sluisbuurt. 

“We zijn blij dat we door dit project kunnen bijdragen aan het terugdringen van het woningtekort onder studenten en jongeren, vooral ook omdat we dit op een duurzame manier gaan doen en met veel aandacht voor goede interactie in en met de omgeving”, aldus Duwo-bestuurder Anneleen Lagae.