Corporatiemedewerkers vinden woningen toevoegen belangrijker dan verduurzamen

06.12.2018
Image
Corporatiemedewerkers in de Metropoolregio Amsterdam geven meer prioriteit aan het bouwen van nieuwe woningen dan aan verduurzamen. Liefst 71 procent vindt dat belangrijker, tegenover 41 procent die prioriteit geeft aan verduurzamen. Bij sociale huurders is de mening vrijwel omgekeerd. Zij hebben juist de voorkeur voor het energieneutraal maken van de bestaande voorraad. Dat blijkt uit onderzoek van USP Marketing Consultancy.
 
USP ondervroeg in samenwerking met CorporatieNL ruim 1000 Nederlanders en 250 corporatiemedewerkers. Er blijken duidelijke regionale verschillen in de prioriteiten die corporatiemedewerkers en huurders stellen. Landelijk valt de keuze tussen bouwen of verduurzamen ook in het voordeel van bouwen uit, maar veel minder expliciet: 41 tegenover 24 procent.
Corporatiemedewerkers zijn er niet overtuigd van de stelling dat huurders het prima vinden dat de huur stijgt als energielasten dalen. Dit geldt voor alle woningmarktregio’s. En ook onder sociale huurders zelf zijn de meningen verdeeld over dit onderwerp.
 
Het onderzoek van USP over de corporatiesector bestrijkt een breed aantal onderwerpen, van passend toewijzen tot de leefbaarheid in wijken. De verschillen tussen én binnen deze doelgroepen en woningmarktregio’s staan hierbij centraal.
Het rapport kan gratis worden aangevraagd: Thema's corporatiesector 2018