Overslaan en naar de inhoud gaan

Eerste bewoners voor nieuwbouwwijk Hondsrugpark in Amsterdam-Zuidoost 

Image

Met de verhuur per 1 september van woningcomplex LIV de Karsp zijn de eerste huurders van de nieuwe wijk Hondsrugpark in Amsterdam-Zuidoost gearriveerd. Meer dan dertig procent van de bewoners komen uit het stadsdeel zelf. 

Het door Wonam ontwikkelde complex ligt vlakbij metrostation Bullewijk en bestaat uit twee woontorens met in 274 huurappartementen: 28 sociale huurwoningen, 164 middenhuurwoningen en 82 vrije sector huurwoningen. In totaal telt Karsp 380 bewoners. In de erfpachtvoorwaarden is vastgelegd dat eigenaar Orange Capital Partners de sociale en de middenhuurwoningen voor tenminste 28 jaar binnen dit segment moet verhuren.

CEO Victor van Bommel van Orange Capital Partners: “We zijn blij met de oplevering van dit unieke appartementencomplex. We zijn trots dat we door de goede samenwerking met de gemeente Amsterdam afspraken hebben kunnen maken over de toewijzing van de woningen. En met resultaat: ruim 25 procent van de nieuwe bewoners komt uit Amsterdam-Zuidoost. Zo zorgen we er samen voor dat de bewoners uit de Bijlmer ook kunnen profiteren van de vele nieuwbouwprojecten in hun wijk. En in hun wijk kunnen blijven wonen dichtbij familie en vrienden.”

Van Bommel kondigde tegelijkertijd via De Telegraaf aan in ons land geen nieuwe complexen met middenhuurwoningen te zullen kopen. Hij kiest voortaan voor landen als Ierland, Denemarken en Finland. “De Nederlandse woningmarkt kent teveel onzekerheden. Onduidelijkheid over de plannen van minister Hugo de Jonge voor het middensegment leidt ertoe dat we voor onze investeerders geen rendement kunnen uitrekenen. En wij dus geen aankopen meer kunnen doen. Die markt gaat op slot.”