Overslaan en naar de inhoud gaan

Eigen Haard koopt kavel in Amstel Design District voor de bouw van 230 huurwoningen

Image

Woningcorporatie Eigen Haard heeft een kavel aangekocht voor de bouw van 230 sociale en middenhuur-woningen in het zogeheten Amstel Design District. De verkoop van de grond door Projectontwikkeling & Grondbedrijf Zuidpark vormt een belangrijke stap in de herontwikkeling van bedrijventerrein Amstel Business Park Zuid in Duivendrecht naar een nieuw gemengd woon- en werkgebied.

Het stedenbouwkundig plan, ontworpen door het Nederlandse architectenbureau Mecanoo, omvat de ontwikkeling aldaar van 80.000 m2 aan woningen, short-stay accommodaties en bedrijfsruimtes voor onder meer de medische sector. Volgens de ontwerpers ontstaat 'een eiland van rust en creativiteit als tegenwicht voor de zakelijke uitstraling van de omgeving'. In de plint van het gebouw van Eigen Haard komt ruimte voor een meditatiecentrum.

Wethouder Victor Frequin van de gemeente Ouder-Amstel is blij met de woningen van Eigen Haard. “Dit is echt een mooi aantal woningen voor huurders met een midden en lager inkomen. Het project draagt bij aan de ambitie van de gemeente om bij de herontwikkeling van het bedrijventerrein naar Werkstad Overamstel ook voldoende betaalbare woningen te realiseren.” 

Het Amstel Design District ligt ten noorden van A10 Oost. In het gebied tussen de Van Marwijk Kooystraat, de Willem Fenengastraat en de Spaklerweg is in totaal ruimte voor 45.000 m2 creatieve bedrijvigheid, maximaal 390 woningen, 154 short stay appartementen en enkele duizenden vierkante meters voor maatschappelijke functies, detailhandel en horeca. Directeur Nicole de Vrij van Eigen Haard benadrukt de voordelen van de locatie. “Er komt een levendige nieuwe stadsbuurt binnen Ring A10 in de nabijheid van twee metrostations.” Start bouw is naar verwachting half 2026.