Overslaan en naar de inhoud gaan

Halsema: "Er komt ook een masterplan voor Amsterdam-Noord"

Image

Burgemeester Femke Halsema kondigde bij een werkbezoek aan dat er in navolging van Zuidoost en Nieuw-West ook een masterplan voor Amsterdam-Noord komt. De burgemeester en alle wethouders bezochten op 24 augustus stadsdeel Noord om in gesprek te gaan met bewoners. Die maken zich niet alleen grote zorgen over de gentrificatie van hun buurt, maar ook over het uitblijven van verbeteringen. Bewoners voelen zich achtergesteld bij nieuwkomers.

Het stadsbestuur luisterde niet alleen maar deed ook een belofte. Er komt ook voor Noord een masterplan. "Dat is om samen met de inwoners, samen met het stadsdeel, te gaan nadenken over langdurige investeringen in Noord; langdurig herstel én ontwikkeling", zei burgemeester Femke Halsema. "Want wij horen heel goed hoe groot de onvrede is."
Massih Hutak van protestgroep Verdedig Noord zei bij AT5: "Ik heb zeker hoop en ik hou ook zeker hoop. Het moet wel. Ze kunnen niet om ons heen en dat merk je."

Amsterdam heeft in navolging van het Nationaal Plan Rotterdam Zuid een integraal langjarig verbeterplan voor Zuidoost vastgesteld. Een vergelijkbaar Masterplan voor Nieuw-West wordt voor het eind van het jaar gepresenteerd. NUL20 besteedt in het septembernummer aandacht aan deze planvorming.