Herstructurering Food Center: bouw 1600 woningen

24.12.13
Herstructurering Food Center: bouw 1600 woningen

De herstructurering van het Food Center komt definitief in handen van het consortium VolkerWessels Vastgoed B.V. en Ballast Nedam Bouw & Ontwikkeling B.V. Zij realiseren een modern Food Center en een nieuwe woonwijk. De markante Centrale Markthal wordt de publiekstrekker van het gebied.
VolkerWessels Vastgoed/Ballast Nedam verbindt zich voor een periode van 25 jaar aan de transformatie van het 23 hectare grote gebied. Het consortium is niet alleen verantwoordelijk voor de bouw en financiering, maar ook voor de exploitatie en het beheer van het nieuwe Food Center. De gemeente draagt maximaal 20 miljoen euro bij aan de verandering naar een levendig gebied.
Op het terrein, dat nu nog fungeert als bedrijventerrein, komt een nieuwe woonwijk met circa 1600 woningen, genaamd Het Marktkwartier. De monumentale Centrale Markthal wordt het kloppende hart, met winkels, restaurants, een hotel en ruimte voor evenementen. Ook de openbare ruimte tussen de gebouwen moet in de toekomst een prettige verblijfsplaats worden. Het terrein vormt zo niet langer een barrière in de stad, maar zal er nadrukkelijk onderdeel van zijn. Dit komt mede door de nieuwe fietsverbinding van Oost naar West die langs de Centrale Markthal gaat lopen.
De huidige gebouwen worden op het vernieuwde terrein deels vervangen door duurzame nieuwe bedrijfsruimtes. De naar verwachting circa 100.000 vierkante meter aan bedrijfsruimtes zal zoveel mogelijk aansluiten op de aangrenzende bedrijfsbebouwing. Zo wordt de overlast voor omwonenden zoveel mogelijk voorkomen. Ook de overlast van vrachtwagens in de Jan van Galenstraat zal afnemen. Daardoor zal de lucht- en omgevingskwaliteit sterk verbeteren.

NUL20 nieuws

Laatste nummer

AEDES NIEUWS