Ouder-Amstel verwacht in 2024 te starten met woningbouw in de nieuwe wijk De Nieuwe Kern

26.05.2021
Image

Over drie jaar kan een begin worden gemaakt met de daadwerkelijke bouw van De Nieuwe Kern, een nieuwe woonwijk tussen station Duivendrecht en autosnelweg A2. Zo verwacht de gemeente Ouder-Amstel. Afgelopen week heeft het college ingestemd met de ontwerp-structuurvisie en de milieueffectrapportage voor de nieuwbouw.

De plannen voor De Nieuwe Kern voorzien in de bouw van 4.500 woningen rondom een groot stadspark. Daarnaast is sprake van de ontwikkeling van 250.000 m2 aan kantoren en voorzieningen, inclusief de uitbreiding van sportcomplex De Toekomst. Wethouder Willem Jansen is trots op de door West 8 urban design ontwikkelde visie. “Wonen, recreëren, werken, topsport en bedrijvigheid komen op unieke wijze samen. Ook worden stedelijke en dorpse elementen op een bijzondere wijze gecombineerd. Met veel ruimte voor openbaar groen. De ligging bij Station Duivendrecht zorgt bovendien voor uitstekende bereikbaarheid per trein, waardoor in de nieuwe wijk ingezet kan worden op duurzame verkeersoplossingen”, aldus de wethouder.

De ontwikkeling van De Nieuwe Kern is mogelijk dankzij de samenwerking tussen de gemeente en de vier grondeigenaren: de gemeente Amsterdam, VolkerWessels Vastgoed, NS Stations en AFC Ajax. De gemeenteraad van Ouder-Amstel neemt in het najaar een definitief besluit over de structuurvisie. In 2026 kunnen naar verwachting de eerste bewoners hun intrek nemen in het gebied.