Parteon schrapt sloopplannen Wormerveer-Noord

16.04.14
Parteon schrapt sloopplannen Wormerveer-Noord

Parteon kiest voor het behoud van de galerijwoningen aan de A. Meijnsstraat in Wormerveer Noord. De eerdere plannen om op deze locatie nieuwbouw te realiseren zijn van de baan, zo heeft Cees van Boven, directeur-bestuurder van Parteon, de bewoners laten weten. Het streven is in 2015 met de opknapbeurt te starten.
''Ons doel is woningen betaalbaar te houden", aldus Van Boven. "Er is vraag naar ruime woningen voor een betaalbare huur. De woningen aan de A. Meijnsstraat voldoen hier aan maar de kwaliteit moet beter. Bij nieuwbouw worden eigenlijk altijd de huren verhoogd. In het belang van onze huurders en woningzoekenden is dat niet wenselijk. Dit besluit maakt het mogelijk dat de huidige bewoners in de woning blijven wonen tegen een betaalbare huur."
De corporatie werkt op dit moment uit welke onderhoudswerkzaamheden gedaan worden.Zo worden worden keukens, toiletten en douches vernieuwd. Aan de buitenzijde van het complex wordt noodzakelijk herstel gedaan. Ook vindt Parteon het noodzakelijk extra te investeren in het verbeteren van de leefbaarheid in en om het complex.

NUL20 nieuws

Laatste nummer

AEDES NIEUWS