Vijfde Zelfbouwmarkt: 118 van de 121 kavels in optie

14.10.15
Vijfde Zelfbouwmarkt: 118 van de 121 kavels in optie

De gemeente Amsterdam heeft tijdens de vijfde Zelfbouwmarkt afgelopen weekeinde bijna alle beschikbare kavels vergeven. Op 118 van de 121 kavels hebben potentiële kopers een optie genomen. Alleen in het Entreegebied in Amsterdam-Noord en in Driemond zijn nog kavels beschikbaar.
Wethouder Laurens Ivens van Wonen toonde zich ingenomen met het goede verkoopresultaat. "Zelfbouw heeft een vaste plek veroverd in bouwend Amsterdam", aldus de wethouder. De gemeente treft inmiddels voorbereidingen voor een nieuw aanbod volgend jaar. Dan komen onder meer kavels beschikbaar in Amsterdam-Sloterdijk en op het Centrumeiland, het nieuwe eiland van IJburg.
Wel kondigde Ivens aan dat het uitgiftesysteem grondig wordt geëvalueerd. Weken van te voren kampeerden belangstellenden op de locatie van de Zelfbouwmarkt in de Buiksloterham. Volgens sommige critici kwamen het niet alleen geïnteresseerde particulieren vroegtijdig naar Noord, maar hebben de afgelopen tijd ook stromannen van vastgoedhandelaren in de rij gestaan om een kavel te bemachtigen.

NUL20 nieuws

Laatste nummer

AEDES NIEUWS