Overslaan en naar de inhoud gaan

Anke Huntjens nieuwe bestuurder Pré Wonen

Image

Anke Huntjens, regiomanager Amsterdam-Oost bij Ymere, wordt per 1 februari 2016 de bestuurder van woningcorporatie Pré Wonen in Velserbroek. Zij volgt Bob van Zijll op, die met pensioen gaat.
Anke Huntjens was 12 jaar werkzaam bij Ymere. Als transitiemanager was ze nauw betrokken bij het programma Ymere Vernieuwt, dat beoogde de corporatie klantgerichter en efficiënter te laten werken. Ze heeft aan de wieg gestaan van de afdeling Stedelijke Vernieuwing, en als regiomanager Amsterdam Centrum is ze gestart met de aanpak van de Centrumpanden. In Oost was zij nauw betrokken bij de ontwikkeling van de Tugelawegblokken, Heesterveld en de Oosterparkbuurt.
Pré Wonen (16.000 appartementen, eengezinswoningen, studentenhuizen, woongroepen, winkelruimten en voorzieningen) is het resultaat van opeenvolgende fusies. Zo fuseerden in 1999 de Haarlemse corporaties Woningvereniging Randstad en Woningstichting Patrimonium tot Pré Woondiensten. Deze ging in 2002, samen met het Beverwijkse Wijcker Meer Wonen, op in het huidige Pré Wonen. In 2003 is Pré Wonen tot slot gefuseerd met woningstichting Binnenhof uit Heemstede.